İtalya'da Rojava ile dayanışma için tiyatro gösterimi

img

ANKARA - İtalya'nın Napoli kentinde bulunan Bellini Tiyatrosu'nda sahnelenecek olan "Kobanê Sahneye Çağırıyor" oyunu, Kuzey ve Doğu Suriye ile dayanışmak için yeniden sahnelenecek.

Yönetmen ve oyun yazarı Nicola Zavagli'nin, "Kobanê Sahneye Çağırıyor" oyunu, 10-22 Mayıs tarihleri arasında İtalya'nın Napoli kentinde bulunan Bellini Tiyatrosu'nda sahnelenecek. İtalyan yazar Zerocalcare'in "Kobanê Calling" çizgi romanından uyarlanan ve ilk kez 2018'de sahnelenen oyun, Suriye'de her gün hayatlarını riske atanlara yönelik bir dayanışma eylemi olarak gösterilecek.
 
ROMAN TEATRAL BELGESEL HALİNE GELDİ
 
İtalya'da 120 bin kopya satan çizgi roman, Fransızca, İngilizce, İspanyolca, Almanca, Portekizce ve Norveççe'ye çevrildikten sonra teatral bir belgesel haline geldi. Avrupa'nın en büyük çizgi roman festivali Lucca Comics ve Games'in Grafik Roman Tiyatrosu projesi için seçilen tiyatro oyunu, 22 Mayıs'a kadar Bellini tiyatrosunda seyirciyle buluşacak.
 
Zerocalcare'in yüz binin üzerinde kopyası satılan ünlü çizgi romanı, alışılmadık, şiirsel ama aynı zamanda komik bir belgeselle sahneye çıkıyor. "Kobanê Sahneye Çağırıyor", Kürt direnişinin sembolü olan şehirden insani yardım götürmek ve Suriye'deki durumun alternatif bir tarihçesini yazmak amacıyla yola çıkan bir grup genci anlatıyor. Kobanê Sahneye Çağırıyor, savaşla ilgili bir hikaye değil ama kendini zamanımızın anlatısı ile bir karikatür arasındaki dengede tutmaya çalışan çatışmanın acımasız gerçeğini pervasız bir rahatlıkla anlatıyor.