Tiyatro Mencel sahnesini ‘Tenê Ez’ oyunuyla açtı

img
VAN - Tiyatro Mencel, koronavirüs nedeniyle kapattığı sahnesini “Tenê Ez” oyunuyla yeniden açtı.
 
Van'da faaliyet gösteren Tiyatro Mencel ekibi, koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında kapattığı sahnesini yeniden açtı. Tiyatro Mencel’in açılışına Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Özgür Kadın Hareketi (TJA), Halkların Demokratik Partisi (HDP), HDP Van Milletvekili Muazzez Orhan, İnsan Hakları Derneği (İHD) Van Şubesi yöneticileri, KESK Van Şubeler Platformu üyeleri, Van Barış Anneleri Meclisi ve çok sayıda kişi katıldı.
 
Amed Şehir Tiyatrosu adına söz alan tiyatrocu Kemal Ulusoy, halkın tiyatrocuları yalnız bırakmamaları çağrısında bulundu. Tiyatro Mencel ekibine başarılar dilen Ulusoy, ileriki süreçlerde daha fazla tiyatro oyunu ile Van halkının karşısında olacaklarını belirtti. 
 
HDP Van Milletvekili Muazzez Orhan, Tiyatro Mencel’in yeniden açılıyor olmasının çok büyük bir anlamı olduğunu belirtti. Kürtçe diline ve kültürüne karşı bir yasak zihniyetinin var olduğunu ifade eden Orhan, ne olursa olsun Kürt halkının ve sanatçılarının buna karşı çıktığını ve çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti. Orhan, Tiyatro Mencel ekibine başarılar dilediklerini kaydetti. 
 
Yapılan konuşmalar ardından açılış kurdelesi alkış ve zılgıtlarla kesildi. Salona geçen seyirciler Charlie Chaplin’in politik komedi filmi “Büyük Diktatör” den uyarlanan “Tenê Ez” oyununu izledi. 
 
YARIN DA DEVAM EDECEK
 
Yarın da yine saat 19.00’da “Tenê Ez” oyunu Van’ın İpekyolu ilçesine bağlı Parihan İş Merkezi’nde bulunan Tiyatro Mencel’de tiyatro severlerle olacak.