MKM yasağa rağmen konser verecek

img
ADANA - MKM, Adana Valiliği tarafından yasaklanan konserini HDP  İl Örgütü’nde yapacak. 
 
Mezopotamya Kültür Merkezi’nin (MKM) yarın akşam "Berbang (Tan Vakti)" şiarıyla Mimar Sinan Açık Hava Tiyatrosu'nda düzenlemek istediği 30’uncu yıl konseri Adana Valiliği tarafından yasakladı. “Milli güvenlik, kamu düzeni, suç işlenmesi ihtimali, başkalarının hak ve özgürlüklerini tehlikeye sokacağı" gerekçesiyle alınan yasak kararına MKM'den tepki geldi. 
 
Açıklamada, valiliğin yasak kararına karşı konserin 24 Ekim'de saat 15.00'te HDP Adana İl Örgütü Konferans Salonu’nda düzenleneceği duyuruldu. MKM olarak 30 yıldır Kürt dili, kültürü ve sanatı için mücadele edildiği belirtilen açıklamada, 90'lardan bu yana kurumlarının kapatılarak arkadaşlarının gözaltına alınıp, tutuklandığına yer verildi. 
 
KONSERE ÇAĞRI 
 
Açıklamanın devamında şunlar belirtildi: "Zulüm, tehdit, yasak, taciz ve hatta kültürel soykırım bir an olsun durmadı ve bugün Kürtleri inkar eden, özgür Kürt kültür ve sanatının olmadığı zihniyeti iş başında. Bunlar her yıl kıyafetimizden, şarkılarımızdan, danslarımızdan, oyunlarımızdan yasaklanıyor. Kürt müziği konseri, Kürt kültür sanat programı aynı zihniyetle yasaklandı. Kürt halkının özgür iradesini kim yasaklayabilir? Halkımızın desteği ve direnişiyle bu ülkenin çocuklarına söz verdik. Yürüyüşümüzü asla durduramayacak, terimizi serinletemeyeceksiniz. Bu nedenle konserimiz yasaklanmıştır, bu yasağı tanımıyoruz. Yarın saat 15.00'te HDP’de 30’uncu yılımızı kutlayacağız. Halkımızı ve dostlarımızı konsere bekliyoruz."