Müzisyenlerden engellemelere tepki

img

İZMİR - Müzisyen Kasım Taşdoğan, zabıtaların sokak sanatçılarını, desibelin yüksek olduğu gerekçesiyle engellediğini belirterek, engellemelere tepki gösterdi.

İzmir’de Karşıyaka İZBAN önünde müzik yapan müzisyen Kasım Taşdoğan, dün zabıtaların gelip, ses desibelinin yüksek olduğunu ve müzik yapmaması yönünde uyarı yapıldığını sosyal medya hesabı üzerinden paylaşmıştı.

ZABITALAR TEHDİT ETTİ

Karşıyaka İZBAN önünde açıklama yapan Taşdoğan Kürtçe ve muhalif şarkılar söylediği için yıllardır zabıtaların baskısına maruz kaldığını anlattı. Taşdoğan, “Bu ilk değil. Ses desibeli gibi pek çok nedenle benzer baskı ve tavırları yaşıyoruz. Sokak müziğinde belli bir mevzuat var. Ses desibeli ölçümü zabıtanın sorumluluğundadır. Ancak herhangi bir ölçüm yapılmadan, tehdit edildim. Bizler bu müziklerle büyüdük, bu müziklerle hayatımızı idame ediyoruz. Şarkılarımızı özgürce söylemek istiyoruz” dedi.

MÜZİSYENLER İŞSİZ

TAşdoğan’a destek veren Sokak Müzisyenleri Derneği üyesi Kubilay Mutlu da, sokakta benzer sorunların yaşandığını söyledi. Mutlu, “Pandemide işsiz kalan müzisyenler, sokaklarda şarkılar söyleyerek hayatlarını sürdürmeye çalışıyor. Ses desibeli ölçümü ve yönetmelikteki diğer husustular uygulanmadan, tehdit ederek arkadaşlarımıza baskı uygulanmasını kabul etmeyeceğiz” diye belirtti.

Açıklama dayanışmaya gelen müzisyenlerin Kürtçe şarkılarıyla son buldu.