Kadınlar Şırnak'tan seslendi: Zulme karşı direniş

  • kadın
  • 15:18 3 Haziran 2020
  • |
img

ŞIRNAK - Artan kadın cinayetleri ve kadın kurumlarına dönük baskılara Şırnak’tan tepkilerini yükselten kadınlar, “Zulüm uygularsanız, direnişle karşılık veririz” mesajı verdi.

 
Halkların Demokratik Partisi(HDP) Şırnak Kadın Meclisi üyeleri ve Özgür Kadın Hareketi (TJA)  aktivistleri, artan kadın cinayetlerini protesto etmek amacıyla açıklama yaptı. Kent girişinde bulunan Mesire Alanı’nda bir araya gelen kadınlar, "Bir kadın daha eksilmeyeceğiz", "Kadın katliamları politiktir" yazılı dövizler taşıdı ve "mor zincir" oluşturdu. 
 
HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir, ülkede kadın kurumlarının eksikliğine dikkat çekerek, çok sayıda kadın kurumunun da kapatıldığını söyledi. Bölgede kadınlara yol, yöntem ve dayanışma gösteren kurumlardan biri olan Rosa Kadın Derneği üyelerine yönelik tutuklama ve baskılara değinen İmir, “Rosa Derneği bölgede tek kadın kurumudur. Kadınlara dönük saldırılar tesadüf değildir. Kadın şiddetini azaltan kadınlar, polisler tarafından gözaltına alındılar ve tutukladılar. KHK'lerle kapatılan kurumlarda da kadınlar gözaltına alınarak tutuklandı ve baskılara maruz kaldı. Böylelikle kadınlar sessiz ve güçsüz bırakılmak isteniyor "dedi. 
 
'SESSİZ KALMAYACAĞIZ' 
 
İmir, "Zulüm uygularsanız, direnişle karşılık veririz. Kadınların katledilmesi, öldürülmesi ve şiddete uğramasına sessiz kalmayacağız. Kadınların önünü kesmeyin, bizleri de öfkelendirmeyin” diye konuştu. 
 
Açıklama ardından 5 dakika sessizlik eylemi gerçekleştirildi.