Ceren Damar davasında sanık avukatına tepki

img

ANKARA-  Ceren Damar Şenel’in davası ardından konuşan Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü, sanık avukatının “Bu bir kadın cinayeti değildir” sözleriyle yaptığı savunmaya “Şov dünyasının yalanının izledik” derken, baba Mustafa Damar ise “Avukatın savunması rezillik boyutundaydı” dedi.

Ankara’da Çankaya Üniversitesi’nde akademisyen Ceren Damar Şenel’i katleden sanık Hasan İsmail Hikmet’in “canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme”, “yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle bir kişiyi öldürme” suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talebiyle yargılandığı dava duruşması sonrası kadınlar Ankara Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı.

Ankara Kadın Platformu tarafından yapılan açıklamada “Erkek adalet değil gerçek adalet” pankartı açıldı.

BABA DAMAR: AVUKATIN SAVUNMASI REZİLLİK BOYUTUNDAYDI

İlk olarak söz alan katledilen Ceren Damar’ın babası Mustafa Damar, sanık avukatının yaptığı açıklamaların rezillik boyutunda olduğunu söyledi. 

Sanık avukatının duruşmayı sabote etmek için geldiğini söyleyen baba Damar, “Savcıyı babayı polisleri toplum örgütlerini suçladı. Öğrencileri hocaları külliyen suçladı. Bin kişinin olduğu duruşmada herkes ‘yalancı’ kendisi ‘doğru’ oldu. Biz bu güne kadar katili gördük. Genç bir akademisyeni katleden katili gördük. Bugün bu duruşmada onu yetiştiren anneyi gördük. Bir de polis, vay memleketin haline. İyi yetiştirdiği çocuk başka kızın hayatını bitirdi. Sağımızda solunuzda bulunan insanlara dikkat edin” dedi.

‘ŞOV DÜNYASININ YALANINI İZLEDİK’

Ardından söz alan Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü de sanık avukatının savunmalarını “şov dünyasının yalanını izledik” diye yorumladı. Güllü, “Bu cinayetin kadın cinayeti olmasına rağmen kadın cinayeti olarak geçmediğini gördük. Tüm özel hukuk fakültesi arkadaşların sanığı savunan avukat hakkında şikâyete bulunmasını istiyorum. Bu dava  bir kadın cinayetidir. Bir erkek ve bir kadın öğretim görevlisi sınav tutanağına imza atıyorsa ama imzası olan kadın katlediliyorsa bu bir kadın cinayetidir. Bunu böyle bilsinler” diye konuştu.

 ‘KADIN CİNAYETLERİNİ TOPLUMDAN TEMİZLEYECEĞİZ’

Son olarak konuşan Ankara Kadın Platform üyesi Betül Koca, sanık avukatının yalan savunmalarına tanıklık ettiklerini ifade ederek, “Vahit Bıçak’a sesleniyoruz, Vahit Bıçak kimdir?  Vahit Bıçak, polis akademisinde profesördür, AKP aday adayıdır. Kadın düşman politikalarını duruşma salonunda sergiledi. Kadın düşmanlığına izin vermeyeceğiz. Ceren Özdemir’in son attığı tedirgin bakışlarını unutmayacağız.  Bu yüzden, bu tedirginliği, bu kadın cinayetleri toplumda süpürüp, temizleyeceğiz” ifadelerinde bulundu.