TJA: Havuz medyası kadın mücadelesini hedef almıştır

  • kadın
  • 13:19 7 Kasım 2019
  • |
img

DİYARBAKIR – Havuz medyası tarafından hedef alınan TJA, “Yalanlarınız ile karalanamayacak büyüklükte ve örgütlülükte olan mücadelemiz hak arayışıyla çok daha büyüyecektir" dedi. 

Özgür Kadın Hareketi (TJA), havuz medyasında haklarında çıkan haberlere ilişkin yazılı açıklama yaptı. Kadın kazanımlarının hedef alındığı belirtilen açıklamada, iktidarın sesi ve algı operasyonlarını yürüten eril havuz medyasının, günlerdir yoğun olarak kadın hak savunucularını, siyasetçi kadınları ve TJA’ya yönelik kriminalize saldırılar gerçekleştirdiği ifade edildi. Açıklamada, “Kadın düşmanı politikalarla ile biz kadınları sindirmeye çalışan AKP ve MHP koalisyonuyla, bizler hakkında yalan, uydurma haber yapan havuz medyası 25 Kasım öncesi ortaya çıkan güçlü kadın mücadelesini ve örgütlülüğünü hedef almıştır” denildi. 
 
‘BOYUN EĞMEYECEĞİZ’
 
Milliyetçi ve cinsiyetçi zihniyete boyun eğmeyecekleri vurgusunun yer aldığı açıklamada, “Özgürlük ideamızın sözü, iktidarlarından, medyalarının yalanlarından oyunlarından nefretlerinden çok daha güçlüdür. Her gün kadınlara yönelik asılsız suçlamalarla gözaltı yapan iktidar zihniyeti bilsin ki asla ama asla milliyetçi, rantçı, cinsiyetçi zihniyete boyun eğmeyeceğiz. Biz bu mücadeleyi zindanlarda, sokaklarda, köylerde, canı pahasına büyüten kadınlardan devraldık. Bu saldırı ve tehditlerle, mücadelemizden alıkoymaya çalışanlar bilsin ki mutlaka ama mutlaka özgür yaşamı inşa edeceğiz” denildi.  
 
‘GÖZLALTI VE TUTUKLAMALARA SON VERİN’
 
HDP’li kadın siyasetçilerin gözaltına alınmasına değinilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı: “Bir kez daha söylüyoruz; yalanlarınız ile karalanamayacak büyüklükte ve örgütlülükte olan mücadelemiz hak arayışıyla çok daha büyüyecektir. Bizler kadınlara yönelik her türlü saldırı ve baskıların ideolojik ve politik olduğunu biliyoruz. Bu yüzden kadın kırımı ve kadın katliamlarına, kadına saldırılarına karşı öz ve örgütlü gücümüzü yaşamın tüm alanlarında yükselteceğiz. Egemen zihniyetin adaletini değil gerçek adaleti sağlamakla yükümlü olan yargı mercilerinin yargılama yapacağı özgürlük ve yaşam hakkını savunan kadınlar değil, katliamcılar, tecavüzcüler, istismarcılar ve yalanlar ile algı operasyonları yapan havuz medyasıdır. Gerçek adaleti uygulayın, kadınlara yönelik gözaltı ve tutuklamalara son verin, gözaltında bulunan siyasetçi, hak savunucusu kadınları derhal serbest bırakın.”