Tacize karşı güvenlik önlemleri arttırıldı

img

İZMİR - Ege Üniversitesi yönetimi, üniversite kampusunda bir kadının taciz edilmesi ardından güvenlik önlemlerinin arttırılacağını belirterek, güvenlik birimlerine ulaşılması için 5555 hattını aktif hale getirdiklerini söyledi. 

 
Ege Üniversitesi Kampusunda Kredi ve Yurtlar Kurumu Kız Öğrenci Yurdu yakınlarında dün Aykut Y. adlı kişi, bir kadın öğrenciyi taciz etti. Ege Üniversitesi yönetimi de konuya ilişkin yazılı açıklama yaptı. Olası taciz ve benzeri girişimlere karşı güvenlik önlemlerini arttıracakları belirtildi. 
 
’24 SAAT GÜVENLİK UYGULAMASI’
 
Üniversite yönetiminin açıklamasında, “Yerleşkedeki yaya yoğunluğunun bulunduğu bölgelere, üzerinde kamera sistemi olan ‘acil panik butonları’ yerleştirdik. Gece aydınlatması ve kamera sistemlerini yeniledik. huzur ve güven ortamında eğitim faaliyetlerimizi sürdürmek için güvenlik önlemlerini arttırdık. Ayrıca yerleşke içinde güvenlik birimlerimize daha kolay ulaşılmasını sağlamak amacıyla 24 saat hizmet veren ‘5555’ hattını uygulamaya aldık. Metruk binaları yıkarken yerleşkedeki kör noktaları görünür kıldık. Tüm bu önlemlerimize rağmen öğrencimizin yaşadığı ve asla kabul edilemez talihsiz olaydan büyük bir üzüntü duymaktayız” denildi. 
 
Açıklamada ayrıca, “Öğrencilerimiz ile akademik ve idari personelimizin huzur ve güven ortamında eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürebilmeleri için 24 saat esasına göre güvenlik uygulamalarımızı geliştirerek devam edeceğiz” sözlerine yer verildi.