Gebzeli kadınlar istismarcı doktorun tutuklanmasını istedi

img

KOCAELİ –  Gebze’de diş hastanesinde 14 yaşındaki çocuğu cinsel istismara maruz bırakan doktorun serbest bırakılmasına tepki gösteren kadınlar, “Cezasızlık ve iyi hal indirimi gibi politikalar devam ettiği sürece savunmasız durumda bulunan çocukların bu tür vakalara bundan sonrada maruz kalacağı açıktır” dedi.

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde 8 Ekim’de Şimşekdent Özel Diş Hastanesi'ne diş tedavisi görmek için giden R. Ö. (14) doktor İ.E.Ş'in cinsel istismarına maruz bırakıldı.  R. Ö’nün ailesine durumu bildirmesi üzerine İ.E.Ş. gözaltına alınıp, daha sonra çıkarıldığı mahkemece denetim serbestlik ile serbest bırakılmıştı.

İstismarcı erkeğin serbest bırakılmasına tepki gösteren Gebze Kadın Platformu ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gebze İlçe Örgütü Gebze İlçe örgütü olayın meydana geldiği Atatürk Caddesi’nde bulunan hastanenin önünde basın açıklaması düzenledi. HDP Gebze İlçe Eşbaşkanı Meryem Uslu ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gebze İlçe örgütü yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda kadının eşlik ettiği açıklamada, “Çocuk susar sen susma” ve “Hayatın her yerindeyiz susmayacağız” pankartı açıldı.

İSTİSMARCIDAN ÇOCUĞA: ARAMIZDA KALSIN

Kadınlar adına açıklamayı Avukat Zakire Aydın Dünder yaptı. Dünder  14 yaşındaki R.Ö’nün yaklaşık 2 aydır diş tedavisi görmek için aynı hastaneye gidip geldiğini belirterek son gittiği muayene sırasında hastanede çalışan diş doktoru E.Ş. tarafından cinsel istismara maruz bırakıldığını hatırlattı. Dünder,  “Çocuğun aktarımlarına göre; doktor, asistanın odayı terk etmesiyle E.Ş. 14 yaşındaki çocuk ile muayene odasında yalnız kaldı. Kız çocuğunun beyanına göre doktor, çocuğa önce kaç yaşında olduğunu sordu. Yaşını öğrendikten sonra çocuğa cinsel istismarda bulundu. Doktor ayrıca çocuğa ‘aramızda kalsın’ demiştir”  dedi.

HASTANE SAHİBİ AİLEYE SALDIRDI, İSTİSMARCI SERBEST BIRAKILDI

Çocuğun olayı ilk anlarda korkudan sakladığını ancak aynı günün akşamı durumu ailesine aktardığını ifade eden Dünder, “Bunun üzerine aile hastaneye gitti. Hastanede olayı teşhir eden ve tepkisini dile getiren aileye ‘istismarcı erkeğin’ babası ve olayın geçtiği hastanenin sahibi olduğu belirtilen T.Ş  aileye saldırdı. Hastanede başlayan arbede karakolluk olunca, aile burada ilgili savcılığa ifade vererek şikayette bulundu. Şikayet sonucu gözaltına alınan E.Ş nöbetçi mahkemede ifadesi alındıktan sonra ‘denetimli serbestlik’ hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı” dedi.

‘GEREĞİNİN YAPILMASINI BEKLİYORUZ’

E.Ş’nin Hipokrat yeminine ihanet ettiğini ve erkeğin bundan sonraki süreçte ceza almasına dönük girişimlerinin devam edeceğini söyleyen Dünder,  “Hem meslek etiğine hem insan olmanın gereğine aykırı her pratiğin en ağır şekilde cezalandırılmasını ve kalıcı tedbirler alınmasını talep ediyoruz. Cezasızlık ve iyi hal indirimi gibi politikalar devam ettiği sürece dışarıdan gelebilecek saldırılara karşı savunmasız durumda bulunan çocukların bu tür vakalara bundan sonrada maruz kalacağı açıktır. Bu bağlamda, tüm kadınları, yaşam savunucularını, ilgili kişi ve kurumları göreve davet ediyor, derhal gereğinin yapılmasını bekliyoruz” diye belirtti.

 Açıklama atılan sloganlarla son buldu.