'Kadın dayanışmasıyla toplumsal barış sağlanır'

img
ANTALYA - "Kadın Dostluk ve Barış" panelinde konuşan Barış Akademisyenlerinden Hafize Öztürk Türkmen, kadın dayanışmasıyla birlikte toplumsal barışın sağlanabileceğini dile getirdi.
 
Antalya Kadın Danışma Merkezi ve Dayanışma Derneği ile Kuzey Bavyera Türk-Alman Kadın Kulübü, "Kadın, dostluk ve barış" konulu panel düzenlendi. Antalya Tabip Odası'nda düzenlenen panelde ilk olarak konuşan İnsan Hakları Derneği (İHD) Antalya Şubesi Eşbaşkanı Gülser Öztunalı Kayır, kadınının toplumsal alanda ve barıştaki tarihsel rolünün önemine dikkat çekti. Kayır, ülke olarak ağır bir süreçten geçtiklerini ve kadın dayanışmasıyla bunun üstesinden gelebileceklerini ifade etti. 
 
Barış Akademisyenlerinden Hafize Öztürk Türkmen, kadınlar arası dostluğun ve barışın gelişimi ile erkek zihniyeti tarafından çıkarılan savaşların son bulacağını ifade etti. Kadın cinayetlerine ve sorunlarına değinen Türkmen, kadın bedeninin bir savaş ortamı haline dönüştüğünü, ataerkil sistemin üzerinde tepindiği bir alana dönüştürülmek istendiğini ifade etti. Türkmen, kadın dayanışmasıyla birlikte toplumsal barışın sağlanabileceğini dile getirdi.
 
'SAVAŞ TARİHE GÖMÜLMELİDİR’
 
Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Antalya İl Eşsözcüsü Kamile Yilmaz, yeni savaşlarla birlikte kadınların daha da çok yaşamlarını yitirdiğini ve şiddette maruz kaldığını vurguladı. Yılmaz, iktidarların kendi çıkarları doğrultusunda savaşanlara yatırım yaptığını söyledi. Yılmaz, “Savaşı kavgayı savunmak oldukça kolay. Önemli olan toplumsal barış talebinde bulunmak. Savaşın zamanı çoktan geçmiştir. Tarihe gömülmelidir savaş” dedi.