HDP Kadın Meclisi: Sesimizi ve mücadelemizi yükseltelim

img

ANKARA - Hewrin Xelef’e yönelik saldırıyı lanetleyen HDP Kadın Meclisi, tüm kadınları mücadeleyi yükseltmeye çağırdı. 

Hakların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi, Türkiye’nin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik başlattığı saldırılarda Türkiye destekli güçler tarafından öldürülen Suriye Gelecek Partisi Eşbaşkanı Hewrîn Xelef için yazılı açıklama yaptı. HDP Kadın Meclisi, “Hewrîn Xelef şahsında demokratik kadın siyasetine yöneltilen saldırıyı lanetliyoruz” dedi.
 
Hevrîm Xelef’in sivil, silahsız ve siyasetçi olduğunun altınının çizildiği açıklamada, “Ekonomiden enerjiye, kadın mücadelesinden ziraat alanına toprağına çok çeşitli alanlarda sabırla, enerjiyle ve gülümseyerek emek vermiş, Suriye’de sorunların çözüm yolunun çatışma değil halklar arası diyalogdan geçtiğini savunmuş, bunun siyasetini yapmış gencecik bir kadın siyasetçiye alçakça bir suikast düzenlendi” denildi.
 
‘KADIN İRADESİNİN GÜÇLÜ TEMSİLCİLERİNDENDİ’
 
Açıklamanın devamı şöyle: “Hewrîn Xelef, kadın iradesinin güçlü temsilcilerindendi. Rojava devrimine yönelik saldırıların güncellendiği bu dönemde bir kadın siyasetçiyi hedef alan bu suikast tesadüf değil. Kuzey ve Doğu Suriye’de özgür ve eşit yaşam ve toplum, kadınların öncülüğünde kuruluyor ve şekilleniyor. Halkların özgür birlikteliği ile özgür bir yaşamın tohumlarını eken, tüm dünyaya umut olan devrimsel bir sistemin öncülüğünü kadınlar yapıyor.
 
'SESİMİZİ VE MÜCADELEMİZİ YÜKSELTELİM'
 
Tüm kadınları ve demokrat kamuoyunu, siyasetçileri, Rojava’da halkların ortak yaşamı ve kadın devrimine, kadınların demokratik siyasetteki iradesine karşı olan zihniyete ve bu zihniyeti besleyen, cinayetleri meşrulaştıran savaşa karşı çıkmaya çağırıyoruz. Hewrîn Xelef şahsında bütün dünya kadınlarının özgürlük iradesine ve mücadelesine yapılan bu saldırıya ve işlenen savaş suçuna karşı bütün kadınlar hep birlikte sesimizi ve mücadelemizi yükseltelim.”