TJA: Operasyonun durması için ses olmaya çağırıyoruz

img

İSTANBUL – TJA, Türkiye’nin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik operasyonunu kınayarak, “Bu suça ortak olmamak için kadınları, sol, sosyalistleri, insan haklarından yana olan ve savaş istemeyenleri harekete geçmeye davet ediyoruz” dedi. 

 
Özgür Kadın Hareketi (TJA), Türkiye’nin Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik operasyonuna ilişkin Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl binasında basın toplantısı düzenledi. Toplantının olduğu salona, “Yaşamı inşa eden biz kadınlar yaşamı öldüren zihniyete hayır diyoruz” pankartı asıldı. 
 
TJA üyesi Besra İşsever basın metnini okuyarak, “Biz kadınlar biliyoruz ki, barbarlar ordusunun ilk yönelimi her savaşta olduğu gibi kadınlar ve çocuklar üzerine olacaktır. Operasyonun bölgeye istikrar getireceği söylemi de gerçeklik dışıdır” dedi. Türkiye’nin Suriye’ye yönelik operasyonunu kınadıklarını ifade eden İşsever, DAIŞ’in bölgede büyük tehdit oluşturacağını, en büyük destekçileri olan Türkiye’nin de savaşı büyüyeceğini belirtti. İşsever, 2014 yılında DAİŞ’in Şengal’e yönelik saldırısında 7 bin Êzidî kadın ve çocuğun köle olarak pazarlarda satıldığını hatırlatarak, DAİŞ’e karşı en büyük savaşı Kürlerin verdiğini ve Kürtlerin DAİŞ’i yenilgiye uğrattığını dile getirdi. 
 
OPERSYONLARI DURDURMAYA ÇAĞRI 
 
Operasyonun Kürtlerin ve orada yaşayan halkların kazanımlarına yönelik bir saldırı ve demografik yapının değiştirilmesi için başlatıldığını sözlerine ekleyen İşsever, savaşın barışı değil, katliam ve istikrarsızlığı getireceğini vurguladı.  İşsever şunları söyledi: “Tarihi sorumluluğumuz gereği, Rojava’da yaşayan halkların ve inançların yalnız olmadığını ortaya koymaya, yaşanacak tüm savaş suçlarına karşı güç birliği içerisinde olmaya davet ediyoruz. Savaş bir insanlık suçudur. Bu suça ortak olmamak için kadınları, sol, sosyalistleri, insan haklarından yana olan ve savaş istemeyenleri harekete geçmeye uluslararası tüm yetkili makamlara çağrı yaparak harekete geçirmeye ve operasyonların durdurulması için sesimize ses olmaya davet ediyoruz.”