TJA'dan Van'da dengbej dinletisi

  • kadın
  • 17:41 16 Eylül 2019
  • |
img

VAN - TJA'nın "Onurlu bir barış için sen de ayağa kalk"  sloganıyla başlattığı kampanya kapsamında HDP Van İl Örgütü bahçesinde divan kurularak dengbej dinletisi düzenlendi.

Tevgera Jinên Azad’ın (TJA) "Onurlu bir barış için sen de ayağa kalk"  sloganıyla başlattığı kampanya kapsamında Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van İl Örgütü binası bahçesinde divan kurularak  dengbej dinletisi düzenlendi.  "Ji bo aşitiyeki bi rûmet tu ji rabe ser piya" pankartının asıldığı etkinliğe HDP Milletvekilleri Muazzez Orhan, Kemal Bülbül, Murat Sarısaç,  Barış Anneleri Meclisi üyeleri ve Belediye eşbaşkanları katıldı. Kurulan divanda yerini alan dengbej Sise, Mukkades Yıldırım, Meryem Tuncer  klamlar seslendirdi.

Dengbej Meryem Tuncer, oylarıyla seçtikleri belediyelere ikinci kez kayyum atandığını söyleyerek bu duruma tepki gösterdi. Tuncer kısa konuşmasının ardından kayyumlara ilişkin bestelediği bir eseri seslendirdi.

Dengbej dinletisi diğer sanatçıların eserlerini söylemesi ile devam ederken, etkinliğe katılan kadınların duygu dolu anları dikkat çekti.  Dinleti sonunda söylenen klamlar eşliğinde halay çekilmesiyle etkinlik sona erdi.