İzmirli kadınlar ‘eşbaşkanlığa’ sahip çıkmak için buluşacak

  • kadın
  • 14:36 15 Eylül 2019
  • |
img
İZMİR- HDP İzmir Kadın Meclisi, HDP’nin eşbaşkanlık sistemine yönelik yasak kararına ilişkin yarın,  “Eşbaşkanlık kadın özgürlük sistemimizdır. Gasp ettirmeyiz” şiarıyla eylem yapacak. 
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir Kadın Meclisi,  “Eşbaşkanlık kadın özgürlük sistemimizdır. Gasp ettirmeyiz” şiarıyla Alsancak’ta bulunan ÖSYM önünde saat 18.00’da eylem gerçekleştirecek. Kadın Meclisi, HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay ve Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in de katılacağı eyleme ilişkin çağrı yaptı. 
 
Eşbaşkanlığın, Kürt  kadın özgürlük mücadelesi i ve feminist mücadelenin  en önemli kazanımı olduğuna vurgu yapılan çağrı metninde, “Biz kadınlar uzun mücadeleler  sonucunda  kazandığımız kazanımlarımıza  sahip  çıkacağız. Her yerde kadın düşmanı politikalara karşı, kadınların öz savunma stratejilerinin yanında olacağız. Kadın cinayetlere ve kayyım darbesine karşı, değişim ve dönüşüm  için sokakları  terk  etmiyoruz. Sistemle,  erkek egemen zihniyetle,  haksızlığa, hukuksuzluğa ve  eşitsizliğe, doğa talanına  hayvan  katliamına karşı  duran tüm  kadıları  çağrımızdır” denildi.