TJA Çınarlı kadınlara 6 aylık eylem planını anlattı

  • kadın
  • 16:45 6 Ağustos 2019
  • |
img
 
DİYARBAKIR - Özgür Kadın Hareketi (TJA) kadın, çocuk, kültür, doğa katliamı ve istismarına karşı başlattığı 6 aylık eylem planını Çınarlı kadınlara anlattı. 
 
Özgür Kadın Hareketi’nin (TJA) 19 Temmuz’da “Değişim ve özgürlük için sen de ayağa kalk” şiarıyla kamuoyuna deklare ettiği eylem planı Jinwar Kadın Merkezi’nde yapılan toplantı ile Çınarlı kadınlarla paylaşıldı. Toplantıya HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel, Çınar Belediye Eşbaşkanı Necla Tamriş, TJA temsilcileri ve birçok kadın katıldı.
 
HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel, evde, siyasette ve direnişte Kürt kadınlarının rolünün önemli olduğunu belirtti. Yapılacak olan eylem ve etkinliklerin yaşam alanları sınırlandırılmaya çalışılan kadınlara güç vereceğini vurgulayan Güzel, “Kadınlar erkek zihniyetine ve her türlü baskıcı muameleye karşı güçlerinin farkında olmalıdır. Bizler, kadın iradesinin tanınmadığı her yerde buna karşı durmalı ve kendi kararlarımızı verebilmeliyiz. Eylemlerimiz kadına yönelik taciz ve tecavüzlere, doğa katliamlarına, savaşa ve her türlü ayrımcılığa karşı kadın rengiyle yapılacaktır” şeklinde konuştu. 
 
Güzel, tüm kadınları yapacakları eylemlerde alanlarda olmaya davet etti. 
 
Katılımcılardan görüş ve önerilerin alınmasıyla toplantı sona erdi.