Kadın siyasetçilere operasyon protesto edildi

  • kadın
  • 13:16 6 Ağustos 2019
  • |
img
MARDİN – Mardin Şahmaran Kadın Platformu, kentteki kadın siyasetçilere yönelik yapılan gözaltı ve tutuklama operasyonlarını protesto etti. Kadınlar, “Vardık, var olmaya devam edeceğiz” dedi.
 
Mardin Şahmaran Kadın Platformu, kentte kadın siyasetçilere yönelik artan gözaltı ve tutuklama operasyonlarını basın toplantısıyla protesto etti. Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) Mardin şube binasında yapılan basın toplantısında açıklamayı platformu bileşenlerinden Aysel Erol yaptı.
 
Kadınlara yönelik baskıcı zihniyetin devam ettiğine dikkat çeken Erol, “Mardin Kadın Platformu olarak kurulduğumuz ilk günden bugüne kadar kadınlara yönelik her türlü şiddete, baskıya, tacize, cinayete ve kadını dışlayan, ötekileştiren, kadınların demokratik siyaset alanında var olmasını engelleyen eril zihniyete karşı mücadele etmiş ve bundan sonra da bu mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.
 
‘GÖZALTILARLA YILDIRMAYA ÇALIŞIYORLAR’
 
Geçtiğimiz hafta içerisinde platform üyesi kadınların gözaltına alındığına ve tutuklandığına dikkat çeken Erol, kadın mücadelesini yürüten arkadaşlarının keyfi uygulamalarla gözaltına alarak ve tutuklandığını kadınların demokratik siyaset alanında var olmalarını ve siyaset yapmalarını engellendiğini vurguladı. Erol, siyasi iktidarın yıllardan bu yana uyguladığı ekonomik ve siyasal politikalarından hoşnut olmayan, bu politikalarını eleştiren, muhalefet eden herkese tahammül edemediğini ve gözaltılarla yıldırmaya çalışıldığını vurguladı.
 
‘VAR OLDUK VAR OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ’
 
Baskı, gözaltı ve tutuklamaların kadın mücadelesine engel olamayacağını dile getiren Erol, sözlerini şöyle tamamladı: “Biz kadınlar gün geçtikçe verdiğimiz mücadeleyi daha da büyüteceğiz. Buradan siyasi iktidara sesleniyoruz. Sadece demokratik ve legal zeminde kadın mücadelesi yürütmeye çalıştıkları için gözaltına alınan ve tutuklanan kadın arkadaşlarımız derhal serbest bırakılmalıdır ve demokratik hak ve özgürlükler genişleterek kadınların ifade ve örgütlenme özgürlükleri önündeki tüm engeller kaldırılmalıdır. Biz kadınlar hep var olduk, var olacağız ve var olmaya devam edeceğiz ve bu bağlamda mücadele etmekten asla vaz geçmeyeceğiz.”
 
Açıklama “Jin jiyan azadî”, “Kadın yaşam özgürlük” sloganları ve alkışlarla sona erdi.