Şule Çet davasında uzman raporu mahkemeye sunulacak

  • kadın
  • 11:56 9 Temmuz 2019
  • |
img

ANKARA - Şule Çet davasının 3'üncü duruşmasında avukatlar, adli tıp uzmanları tarafından hazırlanan raporları mahkemeye sunacak. 

 
Üniversite öğrencisi Şule Çet’in, geçen yıl 29 Mayıs’ta saat 03.50 sıralarında Ankara’da bir plazanın 20’inci katından şüpheli şekilde düşerek yaşamını yitirmesine ilişkin süren davanın 3’üncü duruşması 10 Temmuz’da. Ankara 31'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek olan davanın ilk iki duruşması 6 Şubat ve 15 Mayıs’ta görülmüştü. 
 
Sanıklar Berk Akand ve Çağatay Aksu, “Kasten öldürme” ve “cinsel saldırı ve hürriyet tehdit” suçlarından müebbet ve 39 yıl hapis cezası istemiyle yargılanıyor. 
 
15 Mayıs’ta görülen duruşma ardından, mahkeme heyeti bir yıl sonra olay yerinde keşif yapılması kararı aldı. Keşfe sanıklar ile Çet’in bedeninde inceleme yapan adli tıp uzmanın getirilmesi yönünde avukatların talebi kabul edilmezken, olay tutanağında imzası bulunan polis memuru, mahkemenin atadığı 3 bilirkişi ve Adli Tıp Uzmanları Prof. Dr. Hakan Kar ile Prof Dr. Çağlar Özdemir, keşifte bulundu.
 
MAHKEME DETAYLI RAPOR SUNULACAK
 
Kar ve Özdemir, keşif sırasında Çet’in şüpheli şekilde düştüğü pencerenin yüksekliği, uzunluğu ve pencerelerin birbirine uzaklığına dair verileri topladı. İkinci duruşmada Özdemir’in hazırladığı ön rapor mahkemeye heyetine sunulmuştu. Davanın avukatı Umur Yıldırım, 10 Temmuz’daki duruşmada Kar ve Özdemir’in hazırladığı detaylı raporu mahkeme sunacaklarını belirtti. Çarşamba günü Prof. Dr. Kar duruşmada hazır bulunacakken, bir sonraki celsede de Özdemir yer alacak. 
 
BİLİRKİŞİ RAPORU VE ATK CEVABI YOK!
 
Yıldırım, mahkemenin atadığı bilirkişilerin hazırlayacağı raporun da halen mahkemeye gelmediği bilgisini verdi.  Yıldırım, Çet’e ait kayıp iç çamaşırıyla ilgili de Adli Tıp Kurumu’na mahkemeye heyeti tarafından yazılan müzekkereye henüz cevap gelmediğini ekledi. 
 
‘SANIKLARIN DELİL KARARTTIĞI ORTAYA ÇIKTI’
 
1 yıl önce talep edilen keşfin önemli olduğunu belirten Yıldırım, “Çünkü olayı bir defa daha canlandırma imkanımız olacaktı. Sanıklar, pençelerin açılması, koltukların yerinin değiştirilmesinin memurların yaptığını öne sürmüştü. Biz bunları olay yerine gelen memura sorduk. Polisler, ‘Biz girdiğimizde her şeyi video kameraya alırız. Dosyada mevcut biz bir şeye dokunmadık’ dedi. Dolayısıyla sanıkların delil kararttıkları şüphe edilmeyecek şekilde ortaya çıktı” değerlendirmesi yaptı.
 
Dosyada halen delil karartıldığını belirten Yıldırım, “Biz hangi delillerin karartıldığını mahkeme de sunacağız” dedi. Yıldırım, sanık Aksu’nun annesinin, oğlunun serbest kalması için bir kişiyle anlaşma yaptığı ve dolandırıldığı yönündeki ifadelerin de duruşma zaptına yansımasına işaret etti. 
 
‘MADDİ GERÇEK İÇİN UĞRAŞIYORUZ’
 
Adalet anlayışını zedeleyecek hususların Çet davasında gerçekleştiğini belirten Yıldırım, “Bundan sonra adaleti zedeleyecek hususların gerçekleşmemesini temenni ediyoruz. Maddi gerçeğin ortaya çıkması için çaba gösteriyoruz. Gerçek suçluların yargılanmasını istiyoruz. Şule’nin kanını yerde bırakmaya niyetimiz yok” diye konuştu.
 
DAVAYA DAİR
 
29 Mayıs 2018'de Ankara’daki Yelken Plaza’nın 20’nci katından şüpheli bir şekilde düşerek yaşamını yitiren Şule Çet (23) intihar olarak kamuoyuna yansısa da sonrasında cinsel saldırı bulgusu ve şüpheli bir ölüm olduğu ortaya çıktı. Ortaya çıkan DNA bulgularıyla birlikte Berk Akand ve Çağatay Aksu 3’üncü gözaltına alınmalarında tutuklanmış ve “kasten öldürme”, “cinsel saldırı ve hürriyeti tahdit” suçlarından müebbet ve 39 yıla kadar hapis cezası istemiyle Ankara 31'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açılmıştı. 
 
MA / Berivan Altan