Eşini öldürmek zorunda kalan Zor’un duruşması görüldü

  • kadın
  • 15:31 31 Mayıs 2019
  • |
img
HATAY - Kendisine ve çocuklarına sistematik şiddet uygulayan eşi Mikail Zor’u öldürmek zorunda kalan Havva Zor’un yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü. Avukatları, Zor hakkında meşru müdafaa hakkının uygulanmasını istedi. 
 
Kendisine ve çocuklarına sistematik şiddet uygulayan eşi Mikail Zor’u özsavunma hakkını kullanarak öldürmek zorunda kalan Havva Zor hakkında “kasten öldürme” iddiasıyla açılan davanın ilk duruşması İskenderun Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. 
 
Müebbet hapis cezasıyla yargılanan Zor, avukatlarıyla birlikte duruşma salonunda hazır bulundu. 
 
Kimlik tespitiyle başlayan duruşmada, savunma yapan Zor, evlendiğinden bu yana Mikail Zor'un hem kendisine hem de çocuklarına şiddet uyguladığını anlattı. 
 
KIZINI İSTİSMAR ETTİ 
 
Zor, Mikail Zor'un, kızı Z.S.’yi sürekli odaya kilitleyip cinsel istismarda bulunduğunu söyledi. Olay günü, cinsel istismara karşı çıktığı için darp edildiğini ve Mikail Zor'u av tüfeğiyle vurmak zorunda kaldığını ifade eden Zor, “Çaresizdim. Kızım cinsel istismara maruz kalmıştı. Mikail, istismarı da kabul etti. Bunun üzerine ben de silahla vurmak zorunda kaldım” dedi. 
 
TANIKLAR DİNLENDİ 
 
Zor'un meşru müdafaa hakkını kullandığını belirten avukatı Mehtap Sert, olayda kasıt olmadığını,  olayın yarattığı elem ile suçun işlendiğini vurgulayarak meşru müdafaa hakkının uygulanmasını istedi. Tanıklar da,  Zor ve çocuklarının sürekli olarak şiddete maruz kaldığını söyledi. 
 
Mahkeme heyeti dosyadaki eksiklerin giderilmesini için duruşmayı ileri bir tarihe erteleyerek Zor'un tutukluluk halinin devamına karar verdi. Duruşma sonrası adliye önünde bir araya gelen İskenderun Kadın Platformu üyeleri, Zor’un meşru müdafaa hakkından yararlanmasını ve serbest bırakılmasını istedi.