Kayseri’deki kadın tutuklular: Talebimizden asla vazgeçmeyeceğiz

img
ADANA – Kayseri Cezaevi’nde süresiz dönüşümsüz açlık grevinde olan kadın tutuklular, kamuoyunu direnişlerine ses vermeye çağırıp, “Öcalan üzerindeki tecrit kalkmadan eylemimizi sonlandırmayacağız. Talebimizden asla vazgeçmeyeceğiz. Kazanacağız” dedi.
 
PKK Lideri Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin kaldırılması talebiyle Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Leyla Güven’in öncülüğünde başlatılan açlık grevi eylemi 1 Mart itibariyle tüm cezaevlerine yayılarak sürüyor. Kayseri Kadın Kapalı Cezaevi’nde 5 Ocak’tan bu yana açlık grevinde olan Berivan Bitmen, Maşallah Erbey ve Merge Polat ile 25 Ocak’tan buyana eyleme başlayan Sinem Oğuz, Yazgül Şahin ve Yaprak Taşçı adlı tutuklular, kamuoyuna duyarlılık çağrısında bulundu. Sağlık durumları gün geçtikçe kritik aşamaya gelen tutuklular, herkesi seslerine ses olmasını istedi.
 
‘ZAFERLE TAÇLANDIRACAĞIZ’ 
 
Cezaevinde 5 Mart’ta tutuklularla görüşen aileleri, tutukluların ayakta durmak zorluk çektiğini, aşırı kilo kaybettiğini ve vücutlarında döküntülerin yaşandığını söyledi. Aileleri aracığıyla durumları hakkında bilgilendirmede bulunan tutuklular, “Tansiyon sorunu yanı sıra nabzımız 60’a kadar düşmüş durumda. Şekerimiz epey düşük. Vitaminler yeterince verilmiyor. Keyfi olarak gazeteler bize verilmiyor. 1 Mart itibariyle diğer arkadaşlarımızda bizim eylemimize dahil oldu. Moralimiz yüksektir. Bu eylemimizi zafere taçlandıracağız” diye belirtti.
 
‘SES VERİN DİRENİŞİMİZE’
 
Haklı ve meşru bir eylem yaptıklarını vurgulayan tutuklular, şu mesajı paylaştı: “Haklı ve meşru bir eylem ve direniş yürütüyoruz. Eylemimiz gün geçtikçe yayılarak büyüyor. Bu direnişimizi tüm kesimler destek vermelidir. Öcalan özgür olmadan eylemimiz bitmeyecek. Taleplerimiz kabul edilene kadar eylemimiz sürecek. Kazanacağız. Öcalan’sız bir yaşamı kabul etmeyeceğiz. Hem ailemiz hem de kamuoyu bu eylem ve direnişimize ses vermelidir. Ölümde olsa, taleplerimizden asla vazgeçmeyeceğiz.”