TJA’dan polisin cinsel tacizine tepki

  • kadın
  • 16:06 17 Şubat 2019
  • |
img
DİYARBAKIR - TJA, Ankara’da dün TAYAD’lıların gerçekleştirdiği eyleme destek veren bir kadın öğrencinin polis tarafından cinsel tacize maruz bırakılmasına tepki gösterdi. 
 
Özgür Kadın Hareketi (TJA), Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Dayanışma Derneği (TAYAD) üyelerinin  dün Ankara Sakarya Caddesi'nde gerçekleştirdiği eylem sırasında ailelere destek veren bir kadın öğrencinin polis tarafından cinsel tacize maruz bırakılmasına tepki gösterdi. 
 
‘SALDIRI MÜCADELEMİZİ GERİLETMEYECEK’ 
 
Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan TJA, ”Erkek egemen iktidar bize yaşam hakkı tanımazken kadın katliamları, taciz ve tecavüzü sonlandırmak bir yana dursun yaygınlaşmasını ve sistematikleşmesini sağlamaktadır. Devletin yükselen kadın direnişine yönelttiği bu öfkesini Türkiye’de ve Kürdistan’da yürüttüğü savaştan tanıyoruz. AKP- MHP ittifakçıları son bir yılda katledilen 440 kadının, cinsel istismara uğrayan yüzlerce çocuğun, cinsel şiddete maruz kalan 317 kadının tek sorumlusudur. 
 
Kadına yönelik şiddeti engellemeye dönük yasalar çıkarma yerine şiddeti ve tacizi uygulayanları daha da teşvik eden, koruyan ve kollayan yasalar çıkarması; dün yaşanan cinsel saldırının sonucudur. Unutulmamalıdır ki; erkek egemen zihniyetin kadına yönelik taciz, tecavüz, katliam ve bedenlerin teşhir edilmesine yönelik yaptığı hiçbir saldırı, kadın mücadelesini, direnişini ve örgütlemesi geriletemeyecektir” ifadelerini kullandı. 
 
‘DERHAL GÖREVDEN ALINMALIDIR’
 
Açıklamada, cinsel saldırıya duyarlı kamuoyunun sessiz kalmaması gerektiği belirtilerek, var olan zihniyeti ve uygulayıcılarını teşhir etmeye çağırdı. Açıklamada, cinsel saldırıyı yapan polisin derhal görevden alınması gerektiği de vurgulandı. 
 
NE OLMUŞTU? 
 
TAYAD, dün Ankara Sakarya Caddesi'nde gerçekleştirdiği eylem sırasında ailelere destek veren ismi öğrenilemeyen bir kadın öğrenci, polis tarafından tacize maruz bırakıldı. Üniversite öğrencisinin gözaltına alındığı sırada polisler tarafından cinsel tacize maruz kaldığı anlar fotoğraf karelerine yansıdı. 
 
Söz konusu fotoğrafları, Olağanüstü Hal (OHAL) döneminde yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen ve Yüksel Caddesi'nde "İşimi geri istiyorum" eylemi yapan Acun Karadağ sosyal medya hesabından paylaştı.