Genç Kadın Konferansı başladı: Özgür yaşam özgür kadınla mümkündür

  • kadın
  • 13:27 17 Şubat 2019
  • |
img
DİYARBAKIR - HDP Genç Kadın Meclisi'nin "Özgür yaşam, özgür kadınla mümkündür” şiarıyla gerçekleştirdiği konferans coşkuyla başladı. Açlık grevindeki Leyla Güven’e selam yollayan Barış Annesi Nura Abay, “Serok Apo'yu kadınların direnişi özgürleştirecek” dedi. 
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genç Kadın Meclisi öncülüğünde, "Özgür yaşam, özgür kadınla mümkündür” şiarıyla yapılan konferans başladı. Konferansın yapıldığı HDP Diyarbakır İl binasındaki Vedat Aydın Salonu’na, "Özgürlük kolay kazanılsaydı Ronahi ve Berivanlar kendini yakmazdı", "Genç kadınlar örgütleniyor, faşizmi yıkıyor, Kürdistan'ı özgürleştiriyor", "Faşizme karşı baş kaldır" yazılı pankartlar ve Taybet İnan, Destan Yörük, Nazelin Korkut, Zeynep Kınacı, Ekin Ceren ve Leyla Güven'in fotoğrafları asıldı.  
 
Konferansa, HDP Diyarbakır milletvekilleri Remziye Tosun, Semra Güzel, Dersim Dağ ve Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), HDP Diyarbakır Yenişehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Belgin Diken, HDP Hazro Belediyesi Eşbaşkan Adayı Gülistan Ekti, Barış Anneleri Meclisi ile Türkiye’nin dört bir yanından gelen genç kadınlar katıldı. 
 
Konferans öncesi ulusal kıyafetleriyle gelen kadınlar halaylar çekti. Konferansta, sık sık Öcalan lehine sloganlar ile "Bijî berxwedana zindana", "Leyla Güven onurumuzdur" sloganları atıldı. Konferans, “Çerxa Şoreşê” marşı eşliğinde yapılan saygı duruşuyla başladı. 
 
'KADINLAR TECRİDİ KIRACAK'
 
Daha sonra Barış Anneleri Meclisi adına konuşan Songül Tamriş, gençlerin toplumun dinamiği olduğuna dikkat çekerek, “Özgürlüğü siz getireceksiniz, umudu diri tutan sizsiniz" dedi. Barış Annesi Nura Abay da, "Bir anne olarak gençleri böyle bir arada görmek beni mutlu ediyor. Serok Apo'yu kadınların direnişi özgürleştirecek, tecridi kadınlar kıracak" ifadelerini kullandı. 
 
‘TECRİT KIRILANA KADAR DİRENİŞ’
 
Konferansın açılış konuşmasını HDP’li vekil Dersim Dağ yaptı. Dağ, "Bugün kadın öncülüğünde bir direniş sürüyor. Leyla Güven 102 gündür açlık grevinde. Leyla Güven greve başlarken 'Ben Sayın Öcalan'ın fikirlerinden etkilenerek siyasete başladım' demişti. Biz de bugün burada olmamızın nedenini, Sayın Öcalan'ın bize sunduğu perspektiften dolayı olduğunu biliyoruz. Biz Leyla'nın direnişini kutluyoruz, bu direniş dünyanın her yerine yayıldı ve herkes bu direnişi konuşuyor. Biz de genç kadınlar olarak direnişe destek olacağız, alanlardan ayrılmayacağız. Tecridi kırana kadar bu mücadele sürecek” dedi. 
 
Yenişehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Belgin Diken de, genç kadınları selamlayarak konuşmasına başladı. Kadın öncülüğünde bir mücadelenin daha çok başarıya ulaşacağına dikkat çeken Diken, "Leyla Güven şahsında yayılan bu direnişi tüm kadınlar olarak sahiplenmeli ve yükseltmeliyiz. Biz kazanacağız, kadınlar kazanacak. Buna olan inancımızla konferansınız kutlu olsun" dedi. 
 
Konferans konuşmaların ardından basına kapalı bir şekilde devam etti.