Kadınlar Bakırköy Cezaevi önünden seslendi: Güven'in talebi kabul edilmelidir

  • kadın
  • 14:53 10 Aralık 2018
  • |
img
İSTANBUL- HDP Kadın Meclisi ve TJA, Bakırköy Cezaevi önünden; tecridin kaldırılmasıyla 33 gündür açlık grevinde olan Leyla Güven'e destek açıklaması yaparak,"Geç olmadan talebi kabul edilmelidir" dedi. 
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Kadın Meclisi ve Özgür Kadın Hareketi (TJA), 33 gündür açlık grevinde olan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’e destek vermek amacıyla Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi önünde eylem yaptı. "Leyla Güven haklıdır, tecrit kalkmalıdır" pankartının açıldığı açıklamada, “Jin, jiyan, azadî” ve “Leyla Güven haklıdır” sloganları atıldı.
 
‘KADIN KAZANIMLARI GASP EDİLİYOR’
 
Cezaevi önünde düzenlenen eylemde kadınlar adına konuşan HDP Parti Meclisi (PM) Üyesi Muazzez Töre, AKP Hükümeti'nin kadınların büyük mücadelelerle elde ettiği haklarını gasp ettiğini belirterek, "Kadın mücadelesinden rahatsız olanlar kadın iradesine her yerde saldırılarına devam ediyor" dedi. Leyla Güven’in milletvekili olmasına rağmen tahliye edilmediğini hatırlatan Töre,“Bu karar siyasi bir karardı. Leyla Güven hakkında 29 Haziran 2018 günü tahliye kararı veren mahkeme heyeti daha sonra tutukluluğun devamı kararı verdi. Bu durum mevcut yargının AKP/Saray rejiminin emir-talimatı ile işlediğini ortaya çıkarmaktadır" diye konuştu. 
 
'TÜM TOPLUM TECRİT ALTINDADIR'
 
Ülkede yargının siyasi erkin etkisi altında olduğuna vurgu yapan Töre şunlara dikkat çekti: “AKP'ye biat etmeyen, AKP'li olmayan herkes, muhalif, sesini çıkaran ya susturulmakta ya da tutuklanmaktadır. Sosyal ve siyasal süreç gasp edilmiştir. Tüm toplum tecrit altındadır. Bu tecrit durumunu ortadan kaldıracak olan, toplumsal barış ve huzur ortamının sağlanmasıdır. Leyla Güven açlık grevi ile şunu söylemektedir:  ‘Bu kriz ve korku ortamını, tecrit ortamını kıracak olan Sayın Öcalan ile görüşmekten geçmektedir. Tıkanmış siyaset ve krizin önünü açacak olan, toplumsal tecridin kırılması ve toplumsal barışın, huzurun sağlanmasıdır'." 
 
Kadın özgürlük mücadelesinin her zamankinden daha güçlü ve geleceği kucaklayacak şekilde büyütülmesinin en acil görev olduğuna dikkat çeken Töre,“AKP iktidarı tarafından, siyasi tutsakların, halkoyuyla seçilenlerin, kadın tutsakların serbest bırakılmalı ve Leyla Güven'in açlık grevi taleplerinin geç olmadan kabul edilmelidir" ifadesinde bulundu. 
 
Açıklama sloganlarla son buldu.