Kadın vekiller Güven için Hakkari’de

img

HAKKARİ - Tutuklu Hakkari Milletvekili Leyla Güven adına kentte çalışma yürüten kadın milletvekilleri, “Leyla Güven Hakkari halkının iradesidir” diyerek, derhal serbest bırakılmasını istedi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri Saliha Aydeniz, Semra Güzel ve Ayşe Sürücü, tutuklu bulunan Hakkari Milletvekili ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Leyla Güven adına kentte çalışma yürütüyor. Kent merkezinde ve ilçelerinde halkla buluşan kadın milletvekilleri, Güven'in serbest bırakılmasını istedi. 
 
AYDENİZ: GÜVEN HAKKARİ’NİN İRADESİDİR
 
Güven’in Hakkari’de seçilen bir milletvekili olduğunu söyleyen Diyarbakır Milletvekili Saliha Aydeniz, Güven’in tutukluluğunun sebebinin Efrin’e ilişkin açıklamaları olduğunu belirtti ve şöyle devam etti: “AKP-MHP iktidarı, Leyla Güven’in Efrin işgalini gündeme getirmesini hazmetmedi ve gözaltına aldı. 10 günlük gözaltının ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Haziran’da tahliyesine karar verildi, ancak tahliyesi gerçekleşmeden bir üst mahkemece tekrardan tutukluluğu istendi. Hukuk tarihinde dünyada görülmemiş bir kararla tahliyesi gerçekleşmeden kendi kararlarını aynı mahkeme çiğnemiş oldu. CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’nun 20 Eylül’de tahliye edilmesi üzerine avukatlarımız, Leyla Güven’in de seçilmiş bir milletvekili olduğunu, prosedüre göre onun da tahliye edilmesi gerektiğini belirterek, tahliye başvurusunda bulundu. Bu başvuru da reddedildi.”
 
İktidarın Kürt kazanımları üzerinden sürekli bir baskısının olduğunu söyleyen Aydeniz, “Leyla Güven hakkında verilen karar da, bu bastırmanın, sindirmenin ve katliamların bir parçası olarak değerlendirmek gerekiyor. Yıllardır demokratik siyaset yürüten Leyla Güven,  DTK Eşbaşkanı ve aynı zamanda Hakkari halkının iradesidir. Bu karar aynı zamanda kadın mücadelesine karşı verilen bir karardır. Demokratik siyasete karşı verilen bir karardır. Şu an kentte Güven adına çalışma yürütüyoruz. Buradan alacağımızı coşkuyu ve morali Diyarbakır E Tipi Cezaevi'nde tutulan Güven’e ileteceğiz” dedi. 
 
GÜZEL: HAKKARİ HALKI YALNIZ DEĞİLDİR 
 
Kentte Leyla Güven adına çalışma yürüten HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel ise, “Leyla Güven vekil seçilmesine ve Hakkari’nin iradesi olmasına rağmen yargılamanın durdurulması gerekirken, maalesef ki serbest bırakılmadı. 21 Eylül'de Leyla Güven için yapılan başvuru reddedildi. Leyla Güven şu an aramızda ve Hakkari’de halkıyla beraber olması gerekiyordu. Hakkari’de Leyla Güven adına çalışmayı yürütüyoruz ve her zaman olduğu gibi Hakkari halkını yalnız bırakmayacağız. Leyla Güven ile birlikte çok yakın zamanda bu sokaklarda çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.