KA.DER ‘Yerel Yönetimler Akademisi’ başlatıyor

img
İSTANBUL – KA.DER, yerel seçim öncesi belediyelerdeki kademelere aday olacak kadınlara yönelik eğitim programı başlatıyor. Dernek, kadın temsiliyetinin az olduğu muhtarlık ve belediye meclis üyeliklerinde de sayılarının arttırılmasına katkıda bulunmayı amaçlıyor.
 
Kadın Adayları Destekleme Derneği (KA.DER), seçimler öncesinde yerel yönetim kademelerinde adaya olacak kadınlara yönelik "Yerel Yönetimler Akademisi" başlatıyor. Belediye başkanlıklarına, meclis üyeliklerine ve muhtarlık kademelerine aday olacak kadınlara yönelik başlatılan eğitim 29 Kasım-2 Aralık tarihlerinde gerçekleştirecek. 150 aday adayı kadının katılımıyla Antalya'da 4 günlük kamp şeklinde düzenlenecek.  Program ile kadın temsiliyetinin az olduğu muhtarlık ve belediye meclis üyeliklerinde sayılarının arttırılmasına katkı sağlamak amaçlanıyor.
 
KADINLARA  KAPSAMLI BİR EĞİTİM PROGRAMI
 
1997 yılında kurduğundan bu yana kadınların seçimle ya da atama yoluyla gelinen karar alma mekanizmalarındaki görünürlüklerini artırmaya yönelik çalışmalar yürüten KA.DER,  Yerel Yönetimler Akademisi’nde şu başlıklar altında eğitim verecek:
 
"*Yerel Yönetimler Mevzuatı
 
*Yerel Siyaset ve Örgütlenme
 
*Kişisel Gelişim
 
*Etkili ve Güvenilir Kampanya Teknikleri
 
*Toplumsal Cinsiyet ve Kadınların Siyasete Katılımı
 
*Deneyim Aktarımı
 
*Eğitimin Sonu Sunumları.”   
 
Konaklama ve lojistik giderleri KA.DER tarafından karşılanacak olan eğitim programına katılmak isteyen kadınlar,  "ka-der.org.tr" adresi üzerinden başvuru yapabilecek.