Cinsel saldırı davasında tutuklama çıkmadı

img
İSTANBUL - Üniversite öğrencisi T.K.'ye cinsel saldırıda bulunan 3 kişinin yargılandığı davada, sanıkların tutuklanması talebi reddedildi. Mahkeme heyeti, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun müdahillik talebini de kabul etmedi.  
 
İstanbul'un Esenyurt ilçesinde 31 Ağustos 2017'de üniversite öğrencisi T.K.'ye cinsel saldırıda bulunan 3 kişi hakkında açılan davanın duruşması Bakırköy Adliyesi'nde bulunan İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Şikayetin ardından B.C., M.D. ve A.D. hakkında "Nitelikli cinsel saldırı" suçundan 12'şer yıldan az olmamak üzere ve "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan 1 yıldan 5'er yıla kadar hapis istemiyle açılan davanın duruşmasına tutuksuz  2 sanık katıldı. 
 
DURUŞMA KAPALI YAPILDI 
 
Duruşmada dosyada bulunan CD'lerin izleneceği gerekçesiyle Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 182. maddesi gereğince duruşma kapalı olarak yapıldı. Duruşmada Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu adına konuşan Avukat Gül Erdoğmuş, dernek olarak davaya katılmak istediklerini belirterek, "Müvekkil orada sanıklardan kaçtığını belirtmektedir. Sanıkların baskısından kurtulduğu tek yer de dairenin kapısıdır. Hiç kimse 3 kişiyle cinsel ilişkiye girmek istemez. Darp raporu da vardır. 5 suç işlenmiştir. Sanıkların tutuklanmasını ve telefonlarının incelenmesini talep ediyoruz” dedi.
 
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun suçtan zarar gören sıfatı bulunmadığını savunan heyet, katılma talebinin reddetti. Heyet, sanıkların yurtdışına çıkış yasağının devamı yönünde karar vererek bir sonraki duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. 
 
SANIKLAR TUTUKSUZ YARGILANIYOR
 
Duruşmanın ardından İstanbul Kadın Meclisleri, Bakırköy Adalet Sarayı'nın önünde basın açıklaması yaptı. Meclis adına açıklama yapan Avukat Gül Erdoğmuş, "Katılmış olduğumuz cinsel saldırı davasında bir kez daha soruşturma aşamasının bir davada ne kadar önemli olduğunu anladık. Şikayetçi olan arkadaşımız üç kişinin tecavüzüne uğruyor. Bu olay, sanıkların ona madde vermesi sebebiyle olay yaşanıyor. Dosyada mevcut raporu ve kanda tespit edilen uyuşturucu maddesi olmasına rağmen bu her iki rapor soruşturma aşamasına yetişmediği için bugün üç sanık hala tutuksuz yargılanmakta. Israrlarımıza rağmen heyet bunu kabul etmiyor. Ne yazık ki sanki kendi rızasıyla olmuş gibi yargılama devam ediyor. Biz bu davanın takipçisiyiz ve sanıkların ceza alması için elimizden geleni yapacağız" dedi.