Kampüs Cadıları: Kadın özgürlük mücadelesi yargılanamaz

  • kadın
  • 18:08 21 Eylül 2018
  • |
img
İSTANBUL- Kampüs Cadıları, üyeleri Hatice Göz'ün tutuklanmasını protesto ederek, “Kadın özgürlük mücadelesi yargılanamaz” dedi. 
 
Kampüs Cadıları, 11 Eylül’de Ankara’da düzenlen operasyonla gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanan Toplumsal Özgürlük Parti Girişimi (TÖPG) ve Kampüs Cadıları üyesi Hatice Göz için yazılı bir açıklama yaptı. Göz’ün tutuklanmasını protesto eden Kampüs Cadıları, 2013 yılından beri üniversitelerde genç kadınların yaşadıkları ayrımcılığa, kadına yönelik şiddete karşı mücadele yürüten, bilinç yükseltmek, dayanışmayı  örgütlemek amacıyla kurulan bir kadın dayanışma örgütü olduklarını belirtti. 
 
'KADIN KATLİAMLARI VE TECAVÜZCÜLER ÖDÜLLENDİRİLİYOR'
 
Kampüs Cadıları'nın bağımsız kadın çalışması yürütmeyi esas aldığının vurgulandığı açıklamada, çocuk istismarına ve kadın katliamlarına karşı mücadele yürütmenin suç sayıldığı bir ülkede istismarcıların ve tecavüzcülerin ödüllendirildiği ifade edildi.
 
'HATİCE DERHAL SERBEST BIRAKILSIN' 
 
Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: “Bunun karşısında yükselen kadın mücadelesinden rahatsız olmuş olacaklar ki, Hatice ve Kampüs Cadıları şahsında kadın özgürlük mücadelesini, feminizmi ve bütün kadınları hedef almak istiyorlar. Kampüs Cadıları üyesi olmak, kadın mücadelesi içerikli paneller ve kamplar düzenlemek, kadın cinayetlerine ve çocuk istismarına karşı olmak bir suçtur diyemedikleri, bunlar demokratik ve yasal haklar olduğu için de, bildikleri bütün illegal örgütlerin isimlerini kullanıp, hareketimizi olmadık bir zemine çekmeye çabalıyorlar. Aramızdan bir kadının daha eksilmediği güne kadar özgürlük mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz.  Bu yüzden rehin tutulan kız kardeşimizin, Hatice’nin derhal serbest bırakılmasını istiyoruz.”