Hakkarili kadınlar: Leyla Güven derhal serbest bırakılmalı

  • kadın
  • 13:32 21 Eylül 2018
  • |
img
HAKKARİ – HDP'den Hakkari Milletvekili seçilen Leyla Güven'in hala tutuklu bulunmasına kentli kadınlar tepki gösterdi. Kadınlar, "Enis Berberoğlu'na uygulanan şartların Leyla Güven'e de uygulanmasını istiyoruz" dedi. 
 
Yargıtay'ın 24 Haziran seçimlerinde CHP İstanbul Milletvekili seçilen Enis Berberoğlu hakkında verdiği tahliye kararı ardından gözler aynı seçimde Halkların Demokratik Partisi’nden (HDP) Hakkari Milletvekili seçilen Leyla Güven'e çevrildi. Hakkarili kadınlar, iradeleri olan Güven'in derhal serbest bırakılmasını istedi.  
 
‘LEYLA GÜVEN İRADEMİZDİR’
 
Kadınlardan Ayşen Duman, “Leyla Güven irademizdir. Tek dileğimiz bir an önce onun serbest bırakılmasıdır. Leyla Güven gibi birisinin içeride tutulması hepimizi çok üzüyor. Maalesef vekilimiz için bir şey yapamıyoruz. Elimizden bir şey gelmiyor. Bütün tutsaklar ve Leyla Güven'in de biran önce serbest bırakılmasını istiyoruz” dedi.  
 
‘KÜRT KADINLARININ TALEBİDİR’
 
Kadınlardan Sarya Pala da, Güven'in bütün Hakkarililerin iradesi olduğunu ve Kürt kadınları olarak bir an önce serbest bırakılması istediklerini söyledi. Pala, “Leyla Güven bir an önce serbest bırakılmalı. Güven bir milletvekili olarak görevini yapabilmelidir. O da her yurttaş gibi özgür olmalı, her parlamenter gibi Meclis’te yasama görevini yerine getirebilmelidir. Bizler onun tutuklu kalmasını istemiyoruz. Bu talep bütün Kürt kadınların talebidir” diye konuştu. 
 
'TEMSİLİYET HAKKIMIZ ENGELLENİYOR'
 
Nezahat Kaya adlı kadın da, Güven'in serbest kalması gerektiğini belirterek, şunları dile getirdi: "Hakkari'de yüzde 80 oy alan ve milletvekili olan Leyla Güven'in tutukluluğuna son verilip Meclis’te verilen temsiliyet görevini yapmasını istiyorum. Serbest kalması yönünde Anayasa'da gereken maddeler oluşmuş olmasına rağmen tutsaklığının devam etmesi meclisteki irademiz ve temsiliyet hakkımızın elimizden alınmasıdır. Bu hukuksuzluğun son bulmasını istiyoruz ve bir an önce serbest bırakılmasını istiyorum.” 
 
BERBEROĞLU ÖRNEĞİ 
 
Sultan Gündüz ise, CHP milletvekili Enis Berberoğlu'nun serbest bırakılmasına dikkat çekerek, şunları söyledi: “Sayın Leyla Güven hukuksuz bir şekilde içeride tutuluyor. Güven irademizdir ve serbest bırakılmasını istiyoruz. CHP Milletvekili Enis Berberoğlu yargılandığı davada ceza almasına rağmen serbest bırakıldı. Aynı hukuki şartların Sayın Güven için de uygulamasının gerektiğini düşünüyorum ve istiyorum.”