Gülperi Ovalıoğlu'nun öldürülmesine ilişkin dava yine ertelendi

  • kadın
  • 18:05 17 Eylül 2018
  • |
img
İZMİR – Hemşire Gülperi Ovalıoğlu’nun öldürülmesine ilişkin eşinin sanık olarak yargılandığı davanın duruşması adli tıp raporunun avukatlar tarafından incelenmesi için ertelendi. 
 
İzmir'de 2005 yılında yaşamını yitiren hemşire Gülperi Ovalıoğlu'nun öldüren eşi Oğuzhan Ovalıoğlu hakkında "kasten öldürme" suçlamasıyla açılan davanın 12'nci duruşması Bayraklı Adliyesi İzmir 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya müebbet hapis istemiyle tutuksuz yargılanan Ovalıoğlu ve tarafların avukatları katıldı. 
 
Gülperi Ovalıoğlu'nun ailesinin avukatı Serkan Cengiz, mahkemeye Adli Tıp Kurumu'ndan gönderilen raporu incelemek için süre talep etti. Sanık Oğuzhan Ovalıoğlu’nun avukatı Mustafa Uluşahin ise, otopsi raporuna göre maktulün vücudunda her iki dirsek ön yüzlerinde tedavi amaçlı iğne izinden başka herhangi bir travma bulgusu olmadığının tespit edildiğini ileri sürerek bu rapordan Ovalıoğlu’nun dıştan bir müdahale sonucu öldürülmediğinin açık olduğunu savunarak Ovalıoğlu’nun "tespit edilemeyen toksin sonucu" öldüğünü iddia etti.  
 
Mahkeme heyeti kısa bir aranın ardından avukatların raporu incelemeleri için süre tanıyarak bir sonraki duruşmayı 1 Ekim tarihine erteledi. 
 
Duruşmanın ardından açıklama yapan İzmir Kadın Meclisi, bundan sonra davanın takipçisi olacaklarını açıkladı.