Mor Dayanışma kampında son gün: Yolumuz uzun önümüz açık

  • kadın
  • 13:42 5 Ağustos 2018
  • |
img
BALIKESİR - Yaz kampında bir araya gelen Mor Dayanışma üyesi kadınlar, kampın son gününde örgütlü mücadeleyi ve kadın dayanışmasını güçlendirme sözü verdi.
 
Mor Dayanışma üyesi kadınların “Özgürlük yanı başımızda. Ellerimizde. Kadınlar nerdeyse orada” sloganıyla yeni dönem örgütlülüklerine hız vermek ve kadın mücadelesini güçlendirmek amacıyla Balıkesir Gönen’de bulunan Kemal Türkler Eğitim ve Tatil Tesisleri’ndeki 3 günlük yaz kampının sonuna gelindi.
 
DENEYİMLER PAYLAŞILDI
 
Kampın son gününde sabah saatlerinden itibaren bir araya gelen kadınlar, şarkılar eşliğinde halaylar çekti. Eğlenceli dakikaların ardından önceki gün yapılan atölyeler sonucunda ortaya çıkan deneyimlerin paylaşıldığı toplantı gerçekleştirildi. Kadınların tartışma yürüterek fikir alışverişinde bulunduğu atölyelerde ortaya çıkan somut mücadele pratiklerinin sıralandığı toplantı kamp kapanış konuşmasıyla son buldu.
 
'YOLUMUZ UZUN ÖNÜMÜZ AÇIK'
 
Kapanışta konuşan Mor Dayanışma Sözcüsü Juliana Gözen, kampın son derece verimli geçtiğini belirterek, "Bizim adresimiz kadın dayanışması. Bu kamptan çok şey çıkarttık. Kadınlarla mahallelerde bir araya gelmeye devam edeceğiz. Önümüzdeki günlerde İstanbul kadın merkezi kurmayı düşünüyoruz. Öz savunma atölyelerimizi güçlendirerek kadına yönelik şiddete karşı mücadele etmeye devam edeceğiz. Karanlığa karşı umut kadınlarda. Kampta ortaya çıkan tablo işte tam da bu. Yolumuz uzun ama önümüz açık" dedi. 
 
Konuşmanın ardından kadınlar hep birlikte zılgıtlar eşliğinde "Dünyayı yerinden oynatacağız", "Yaşasın kadın dayanışması" sloganları attı.
 
Programdan sonra kampa katılan Mor Dayanışma üyesi kadınlar toplu hatıra fotoğrafı çekti.