Kadınlardan Erdoğan'a tepki: Oylarımızın arkasındayız

  • kadın
  • 11:35 5 Ağustos 2018
  • |
img

BALIKESİR - Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın HDP’yi destekleyenleri hedef alarak tehdit etmesine tepki gösteren kadınlar, “Biz kadınlar olarak bu tehdidi kabul etmiyoruz. Kendi özgür irademizle oylarımızı verdik. Oylarımızın da arkasındayız" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 5’inci Olağan Kadın Kolları Kongresi’nde Halkların Demokratik Partisi’ni (HDP) destekleyenleri hedef alarak tehdit etmesine bir tepki de kadınlardan geldi.
 
‘TEHDİTLER TESADÜF DEĞİL, KABUL EDİLEMEZ’
 
Erdoğan’ın kadın kongresinde böyle bir cümle sarf etmesinin tesadüf olmadığını söyleyen HDP'ye oy veren Hatice Göz, “24 Haziran’dan nasıl çıktıklarını biliyoruz. İnsanlar inatla, onun dışında kendi özgür nefes alabilecekleri bir yer açmayı başardılar. Bunun da öncülüğünü kadınlar yaptı. Erdoğan bunu biliyor. HDP seçimlerde kadın adayların en çok gösterildiği ve Meclise kadınların sesini taşıyan bir parti. Elbette bütün kadınların ve herkesin bu partiye oy verme hakkı var. Bu demokratik bir hak. HDP’ye oy verenlerin tehdit edilmesi Erdoğan’ın tam da kadınlara ve muhaliflere nasıl baktığını gösteriyor. Neyi seçmesi gerektiğini bilen ve seçtiği şeyin kendisini özgürleştiğini bilen bu yüzden kendi haklarını tanıyanlara dönük bu tehdit kabul edilemez” sözleriyle tepki gösterdi.
 
‘BİZ NE İSTEDİĞİMİZİ BİLİYORUZ’
 
Kadınların ve tüm toplumun iradesi olduğunu ve isteklerini en açık şekilde ifade ile temsil edebilecekleri partilere oy verdiğini belirten Göz, Erdoğan’ın kendisi dışında kalanları yok etmeye dönük saldırı politikası izlediğini söyledi. Göz, “Sadece HDP değil Erdoğan’ın söylediklerini kabul etmeyen herkes bugün terörist, suçlu ve vatan haini ilan ediliyor. Bu kabul edilebilir şeyler değil. Biz ne istediğimizi biliyoruz. Hem kadınlar hem de bütün muhalefet olarak biz Erdoğan’ın dışında yeni bir dünya istiyoruz” dedi.
 
‘MECLİSTEKİ YOLDAŞLARIMIZA DA SAHİP ÇIKIYORUZ’
 
Tüm seçim süreçlerinde muhaliflere ve özelde de kadınlara dönük saldırılara tanıklık ettiklerini ve hemen seçimlerden sonra HDP’ye oy verenlerin tehdit edilmesini kabul etmediklerini söyleyen Gamze Özkök de, HDP’ye oy verme gerekçelerinin kadın mücadelesine katkısından olduğunu belirtti. Özkök devamla, “Seçim sonrasında HDP’nin meclise soktuğu kadınlara bakacak olursak kadınların kazanımları için sokaklarda feminist mücadele veren kadın yoldaşlarımızın sözümüzü daha fazla çıkaracağını söylemiştik. Bizim için umut vericiydi. Erkek meclise baktığımız zaman kadın sosyalist yoldaşlarımızın meclise girmesi önemliydi. Tam da buradan baktığımızda Erdoğan'ın sarf ettiği sözlerin tesadüf olmadığı konusunda hemfikiriz. HDP’ye oy veren ve meclisteki tüm yoldaşlarımıza sahip çıkıyoruz. Onlar bizim sokakta verdiğimiz mücadeleyi meclise taşıyarak mücadeleyi oradan doğru örüyor” dedi.
 
‘SALDIRININ KARŞISINDA DURACAĞIZ’
 
“Toplumda bir korku imparatorluğu yaratmaya çalışan Erdoğan, şimdi HDP’ye saldırıyor” diyen Özkök, “Biz bu saldırıyı kabul etmiyoruz. HDP’ye oy veren ve oylarına sahip çıkan kadınlar olarak bu saldırıyı kınıyoruz. Bu saldırının karşısında duracağız. HDP’ye oy veren kadınlara sahip çıkıyor ve oradan doğru mücadelemizi Meclise ve sokaklara taşımaya devam edeceğiz” diye konuştu.
 
‘OYLARIMIZIN ARKASINDAYIZ’
 
6 milyon oy almış bir partinin bu şekilde hedef gösterilmesinin doğru olmadığını dile getiren Ayfer Aslan ise, “Kesinlikle bu saldırının karşısında duracağımızı beyan ediyoruz. Biz kadınlar olarak da bu tehdidi kabul etmiyoruz. Kendi özgür irademizle oylarımızı verdik. Oylarımızın ve savunduğumuz düşüncelerin arkasındayız” dedi.
 
MA / Necla Demir