Kampta bir araya gelen kadınlar çeşitli atölyelerde tartışmalar yürüttü

  • kadın
  • 18:54 4 Ağustos 2018
  • |
img
BALIKESİR - Yaz kampında bir araya gelen Mor Dayanışma üyesi kadınlar,  kampın ikinci gününde çeşitli atölyeler gerçekleştirdi. Kadınlar kendi gündemlerine dair tartışmalar yürüterek fikir alışverişinde bulundu.
 
Mor Dayanışma üyesi kadınların “Özgürlük yanı başımızda. Ellerimizde. Kadınlar nerdeyse orada” sloganıyla yeni dönem örgütlülüklerine hız vermek ve kadın mücadelesini güçlendirmek amacıyla Balıkesir Gönen’de bulunan Kemal Türkler Eğitim ve Tatil Tesisleri’ndeki yaz kampının ikinci gününde de tüm coşkusuyla devam etti. Sabah saatlerinden itibaren bir araya gelen kadınlar güne yogayla başladı. 
 
EDEBİYATTA KADININ VARLIĞI TARTIŞILDI
 
Kadınlar öğlen saatlerinde “Çatlak Kızlar Sağlam Kapıda” kitabının yazarı Ayten Kaya Görgülü ile edebiyat atölyesinde buluştu. Kadınların edebiyatta var olma savaşı verdiği ve bunu da feminist bir dil kullanarak yapması gerektiğine vurgu yapılan atölye yoğun ilgi gördü. Yazmanın aynı zamanda üretmek anlamına geldiğine dikkat çeken kadınlar, yazar Görgülü ile edebiyatta kadın konusu üzerine sohbet etti.
 
GÜN BOYUNCA ATÖLYELERDE BİR ARAYA GELDİLER
 
Gün boyunca eş zamanlı olarak "görünmeyen emek, medya, yaratıcı yazarlık, çocuk istismarı, hukuk, bağımsızlık korkusu, beden, ekofeminizm, dil, LGBTİ+, mülteci kadınlar" gibi çok sayıda atölye gerçekleşti. Kampa katılan kadınların ilgi alanlarına göre katıldığı atölyelerde kadın gündemine dair tartışmalar yürütülerek fikir alışverişinde bulunuldu.
 
Atölyelerde ayrıca kadınlar, kafalarındaki tüm sorulara 3 saat boyunca cevap arayarak kamptaki ikinci günü tamamladı.