Kadınlar HDP’yi meclise taşıyacak

  • kadın
  • 21:51 22 Haziran 2018
  • |
img
İSTANBUL - Çukur Mahallesi’nde düzenlenen kadın şöleninde kadınlar HDP’yi meclise taşıyacaklarını haykırdı. 
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Beyoğlu ilçe örgütü Çukur Mahallesi’nde kadın şöleni düzenledi. Şölenin olduğu alana “Tu dikari”, “Senle değişir” pankartları asılarak alan HDP bayraklarıyla süslendi. Yöresel kıyafetleriyle şölene katılan kadınlar çalınan şarkılar eşliğinde halay çekti. 
 
‘BARIŞ İÇİN OYLAR HDP VE DEMİRTAŞ’A’
 
Barış annelerinden Perihan Akbulut, “Yıllardır bu topraklarda barış istiyoruz.  Eğer bir olursak barış bir an önce gelir. Bunun için oylarınız HDP ve Demirtaş’a verin” dedi. Akbulut, “Yıllardır çocuklarının katledildiğini ve annelerin cenazelerin sokak ortasında bekletiliyor. Bunun için elinizi vicdanınıza koyun ve oylarınızı ona göre verin. Önderliğin özgürlüğü isteniyorsa oylar HDP’ye” diyerek oylara sahip çıkma çağrısında bulundu. 
 
‘BİR OY KADINLARA BİR OY DEMİRTAŞ’A’
 
HDP İstanbul Milletvekili adayı Ayşe Berktay, “Barajları da, denizleri de nehirleri de aşacağız ve o barajlar tuz buz olacak. 2 gün kaldık. Seçim günü sandıklara gideceğiz. Sadece oy vermeyeceğiz oylarımız neredeyse orada olacağız. Biz kendimize kadınlara güveniyoruz. Kadınları o sandıklara ne oy girerse onu çıkaracağız. Tek adam rejiminden kurtulacağız” diye bertti. Berktay, kadın ve çocuklar üzerindeki ihlallere dikkat çekerek “Tek adam rejimine oy yok. Bir oy Kadınlara bir oy Demirtaş’a. Bir oy çocuklara bir oy Demirtaş’a” diye konuştu. 
 
KAFINLAR HDP’İ MECLİSE TAŞIMAYA HAZIR
 
HDP İstanbul milletvekili Gürşenay Dalveren de “Haklarımızın gasp edilmesine izin vermeyeceğiz. Kadınlara yönelik şiddetle mücadelemizi sürdüreceğiz. Kadına yönelik şiddeti besleyen bu düzen kadınlarla değişir” diyerek kadınlara seslenerek “Gücümüz var değiştirebiliriz” dedi. “Demirtaş’ı Cumhurbaşkanı yapmaya hazır mısınız ve bizleri meclise taşımaya hazır mısınız” diye soran Dalveren’e kadınlar hep bir ağızdan “Evet” diye yanıt verdi.