KESK'li kadınlar sandık başında olacak

  • kadın
  • 13:00 22 Haziran 2018
  • |
img
ANKARA - KESK'li kadınların seçim günü sandık  başlarında olacaklarını söyleyen KESK Kadın Sekreteri Gülistan Atasoy, "Özgür bir kadın ile özgür toplum yaratma umuduyla sandıklar korunacak" dedi.
 
Adil Seçim Platformu’nda yer alan Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Kadın Sekreteri Gülistan Atasoy, 24 Haziran’da KESK’li kadınların sandık başında olacağını söyledi. Atasoy, "24 Haziran seçimleri sandık güvenliği çok önemli. Geçmiş seçim patriklerinde sonuçların çok adil bir şekilde yansımadığı ve iktidarın seçim güvenliğini kendi lehine kullandığı seçim pratiklerini hep birlikte yaşadık" dedi.
 
'KADINLAR İÇİN ÇOK ÖNEMLİ'
 
Bu seçimlerin OHAL sürecinde yapılıyor olmasının ve aynı zamanda seçim güvenliğine dair getirilen yeni düzenlemelerle riskli bir seçim olduğunun altını çizen Atasoy, " Türkiye’de demokrasiyi, emeği, eşitliği ve barışı savunan kesimlerin bir araya gelmesi ve seçimin güvenli ve adaletli bir şekilde geçmesi için sorumluluk alması gerekiyordu. AKP’nin 16 yıllık cinsiyetçi politikaları da göz önüne alındığında bu seçimler kadınlar için önemli bir hal alıyor. Herkesin her bireyin sorumluluk alması gerekirken, kadınların bunu çok daha fazla alması gerekiyor" dedi.
 
'KESK'Lİ KADINLAR SANDIK BAŞINDA OLACAK'
 
KESK’li kadınlar seçim günü sandık kurullarında görev alması için çeşitli çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Atasoy, şunları söyledi: "İktidar sandık kurulu başkanlarını yandaş sendika üzerinden örgütlemeye çalışarak, sandık başında seçimi kazanmaya çalışıyor. Bizlerde seçimlerin adil ve güvenli bir ortamda gelişmesi için o gün sandık başında olacağız. Üyelerimizden müşahit olmak isteyenleri, Oy ve Ötesi, siyasi partilerde görev almasını, müşahit ve sandık görevlisi olmayan üyelerimizin de gözlemci olarak oy kullandıkları sandıklarda sayım sırasında durması için çağrılar ve çalışmalar yürüttük. Çalışmalarımız hala devam ediyor." 
 
'KADINLAR GELECEKLERİNİN PEŞİNDE OLACAK'
 
24 Haziran geriye dönüşü olmayan bir süreci kendiyle birlikte getiriyor ve bunu da en iyi kadınların bildiğini vurgulayan Atasoy, bu yüzdende sandık güvenliğinde kadınların sorumluluk alacağını belirtti. İktidarın 16 yıl boyunca ekonomiden siyasete bütün politikalarıyla kadınları ikincileştiren, kamusal ve toplumsal alanda mücadelenin dışına itmeye çalışan bir yol izlediğini kaydeden Atasoy, şöyle dedi: "Bu da kadın düşmanı bir anlayıştır ve kadınlar sadece oy kullanırken, değil aynı zamanda sandıklara sahip çıkarken de bu politikalara karşı duracak. AKP’nin cinsiyetçi politikalarına dur demek için kadınlar sandık başında olarak, oylarının geleceklerinin peşinde olacak."
 
'25 HAZİRAN'A KADINLAR ÇOK DAHA GÜÇLÜ UYANACAK'
 
Tüm kadınları sandık başında durmaya çağıran Atasoy, şunları söyledi: "Öncelikle kadınlar sandık başına gitmeli. Sandık başına gitmeyen her birey 'kadın erkek eşit değildir, kadının fıtratında ölüm vardır' diyen anlayışa oy vermiş sayılacak bunu bilerek,  yaklaşmak gerekiyor. Özgür bir kadın ile özgür toplum yaratma umuduyla sandıklar korunacak kadınlar 25 Haziran sabahına çok daha umutlu ve güçlü uyanacak."