KESK Kadın Meclisi: KHK hukuksuzluğu son bulsun

  • kadın
  • 17:19 21 Haziran 2018
  • |
img
İZMİR - KESK üyelerinin beraat etmesine ilişkin açıklama yapan sendikanın kadın meclisi, KHK hukuksuzluğuna son verilmesi çağrısında bulundu.
 
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) İzmir Kadın Meclisi, Eğitim Sen İzmir 4 No’lu Şube Kadın Sekreteri Arin Emine Kum’un da içinde olduğu 23 kişinin 29 Aralık grevi gerekçesiyle yargılandığı davadan beraat etmesine ilişkin açıklama yaptı.
 
Eğitim Sen 3 No’lu Şube binasında düzenlenen açıklamayı, KESK İzmir Kadın Meclisi’nden Zehra Molla açıklamayı yaptı.
 
'KADIN DÜŞMANI POLİTİKALARINIZDAN VAZGEÇİN’ 
 
Sendikal eylemlerin suç olmadığını belirten Molla, “Bizler KESK İzmir Kadın Meclisi olarak buradan mevcut iktidara ve OHAL mahkemelerine biz kez daha sesleniyoruz. Kadın düşmanı politikalarınızdan ve hukuksuz uygulamalarınızdan vazgeçin. Kadınları iş hayatından, üretimden ve toplumsal hayatın her alanından soyutlayarak bir yere varamazsınız. Kadınlar hayatın her alanın söz sahibi ve asıl özneleridir” dedi. 
 
‘ARİN İŞİNE İADE EDİLSİN’
 
Adli davalar sürerken idari olarak verilen kademe durdurma cezalarının da birer birer ilgili mahkemeler tarafından kaldırıldığını kaydeden Molla, Arin Emine Kum’un ihracına sebep olan hukuksuzluğun ortadan kalkmasına rağmen hala işine iade edilmediğini hatırlattı. 
 
OHAL Komisyonu’nu göreve çağıran Molla, Kum’un işinin iadesini istedi. Molla, “2 ay tutukluluk süresi boyunca maruz kaldığı hak kayıpları ve işkenceden dolayı sorumluların cezalandırılması için hukuki tüm yollara başvuracağız, arkadaşımızın davasının takipçisi olacağız” dedi.