Sokağı mesken edinen Cizreli kadınlar: Bu iktidarı biz yıkacağız

  • kadın
  • 09:23 10 Haziran 2018
  • |
img
ŞIRNAK – Cizre’de binlerce kişi tarafından açılışı yapılan HDP’nin kadın seçim bürosu çalışanları, aralıksız bir şekilde sürdürdükleri çalışmaları hakkında, “Bir saat bile evde oturmuyoruz. Bu iktidarı biz kadınlar yıkacağız” dedi. 
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak İl Örgütü’nün geçtiğimiz günlerde Cizre ilçesine bağlı Cudi Mahallesi’nde binlerce kişinin katılımıyla açılışı yapılan kadın seçim bürosu çalışanları, aralıksız bir şekilde 24 Haziran seçimlerine hazırlanıyor. Gündüzleri ev ev, sokak sokak çalışma yürüten HDP’li kadınlar, Ramazan ayı olduğundan dolayı sadece iftardan sonra açık tuttukları büroda ise, her akşam çok sayıda kadın ile birlikte seçimler hakkında sohbet ediyor.
 
Büronun aktif çalışanlarından HDP Kadın Meclisi üyesi Özlem Kutlu ve HDP yöneticisi Güler Tunç, yaptıkları çalışmalar hakkında konuştu. 
 
‘BU İKTİDARI BİZ KADINLAR YIKACAĞIZ’
 
Türkiye'de kadın seçim bürolarının bir ilk olduğunu ifade eden Kutlu, bürolarına dönük kadınların yoğun ilgisine dikkat çekti. "Kadınlar daha çok kendini ifade edebilsin ve daha rahat çalışmalarını yürütebilsin” diye açtıklarını belirten Kutlu, Cizreli kadınların hiçbir baskı altında kalmadan, yasaklar sırasında yaşadıklarının hesabını özgürce sorabilmeleri için bir ortam hazırladıklarına vurgu yaptı. 
Kadınların yaşam alanlarına sürekli müdahale edildiğini hatırlatan Kutlu, eril sistemin artık miadını doldurduğunu söyledi. “24 Haziran seçimlerinde bizler bütün saldırı, şiddet ve katletmelerin hesabını bu sistemden soracağız” diyen Kutlu, “Bu iktidarı biz kadınlar yıkacağız" diye belirtti. 
 
‘KADINLAR HDP’NİN RENGİDİR’
 
Aynı zamanda Cizre yasağı sırasında mahsur kaldıkları bodrum katında hayatını kaybeden Orhan Tunç’un eşi olan Güler Tunç da, kadınların mücadele ve inançları ile tüm savaş politikalarına son vereceklerini söyledi. "Kadınlar HDP'nin rengidir. HDP de kadınların rengidir" diye devam eden Tunç, yürüttükleri çalışmalar hakkında şunları söyledi: “Her gün mahalle mahalle, sokak sokak kadınlara ulaşıyoruz. Seçim çalışmalarının yanı sıra kadınlarla, ‘ortak ne yapabiliriz’ diye tartışıyoruz. Bir saat bile evlerimizde oturmuyoruz. Her akşam seçim bürosunda toplanarak, çeşitli etkinlikler yapıyoruz. Hep birlikte en kalabalık yerler başta olmak üzere, park ve meydanlarında bildiriler dağıtıyoruz.”