'Renklerimizi Meclis'e taşımak için oylarımız HDP'ye'

  • kadın
  • 09:02 17 Mayıs 2018
  • |
img
MERSİN – Seçimde iktidara en büyük cevabı kadınların vereceğini söyleyen Mersinli kadınlar, “Renklerimizi Meclis’e taşımak için 24 Haziran’da HDP’ye, Cumhurbaşkanlığı için de Selahattin Demirtaş’a oy vereceğiz” dedi. 
 
24 Haziran baskı seçimlerine az bir süre kala, Mersin’de yaşayan kadınlar, seçime ilişkin görüşlerini belirtti. Bedriye Kuş, Türkiye’de, erkeklerin kadınlar üzerindeki baskıya karşı sadece HDP’nin mücadele ettiğini söyledi. Kadınların emeğinin daha çok sömürüldüğüne dikkat çeken Kuş, “Kadınlarla özgür yaşam şiarıyla renklerimizi Meclis’e taşımak için 24 Haziran’da HDP’ye, Cumhurbaşkanlığı için de Selahattin Demirtaş’a oy vereceğim” dedi. 
 
'İKTİDARA BÜYÜK CEVABI KADINLAR VERECEK’ 
 
HDP’nin kadın partisi olduğunu söyleyen Yeter Güzel de, tüm renklerle birlikte kadınların sesi olarak taleplerini Meclis’e taşıyanın HDP olduğunu kaydetti. Kadınların ülkede yok sayıldığını belirten Güzel, “Kadınları; evde oturan, temizlik yapan ve çocuk bakan bir varlık olduklarını gören zihniyetin karşısında HDP oldu. HDP için kadın partisi diyorum. Bence bu doğrudur. Diğer partilere bakın kadınlar kendi sorunları etrafında siyaset üretiyor mu? Fakat HDP’de, bizler kendi sorunlarımız üzerine taleplerini somut bir şekilde ortaya koyarak siyaset üretiyoruz” diye konuştu. Güzel, "Artan, tacize, tecavüze, istismar olaylarına ve kadın cinayetlerine karşı 24 Haziran’da iktidara büyük cevabımızı vereceğiz” dedi. 
 
‘HDP İÇERİSİNDE ÖRGÜTLENELİM’ 
 
HDP’de eşit temsiliyetin olduğunun altını çizen Sevgi Aktaş da, “Eşbaşakanlık sistemiyle erkek ve kadın eşitliği üzerinde eşit söz söylemeyi sağlayan Türkiye’de tek parti HDP’dir. Diğer partilere bakın erkek çoğunluğu daha fazladır” ifadelerini kullandı. 
 
HDP’nin, seçim bildirgesinde kadınlarla ilgili diğer partilerden daha somut şeyleri ortaya koyduğunu söyleyen Aktaş, şöyle devam etti: “Aslında HDP’nin bu durumda diğer partilerden kıyaslanmaması bile gerekiyor. Çünkü o partilerde sadece göstermek adı altında kadınlar var. Kadınların diğer partilerde söz söylemesine bile izin verilmiyor. Fakat HDP’de kadınlar kendi özgün çalışmalarıyla siyasette dahil oluyor.” 
 
AKP’nin kadınların kazandığı tüm hakları gasp etmeye çalıştığını belirten Aktaş, kadınlara, “Haklarımıza saldıran AKP’ye karşı sesimiz olan HDP içerisinde örgütlenelim ve 24 Haziran’da faşizan uygulamalarla ülkeyi yönetenlere en büyük cevabı verelim” diye çağrı yaptı.