‘Meşru müdafaa’ hakkını kullanan Işık’a tahliye yok

  • kadın
  • 14:31 17 Nisan 2018
  • |
img

İSTANBUL – “Meşru müdafaa” hakkını kullanarak kendisine sistematik işkence eden Cihangir Işık’ı öldüren Aylin Işık, yargılandığı davada olay gününü anlattı. 

İstanbul Sultangazi’de  16 Aralık 2017’de kendisini sistematik işkenceye uygulayan Cihangir Işık’ı "Meşru müdafa" sonucu öldüren Aylin Işık’ın yargılandığı davanın ilk duruşması İstanbul 21. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya, Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Aylin Işık ile avukatları ve Cihangir Işık’ın aile avukatları katıldı. Duruşmayı İstanbul Kadın Meclisleri de takip etti.
 
OLAY GÜNÜNÜ ANLATTI...
 
Duruşmada savunma yapan Aylin Işık, Cihangir Işık'ın kendisine uzun yıllardır şiddet gördüğünü ifade etti. Olay günü yaşananları anlatan Işık, eşinin kendisine şiddet uyguladığını ve anne ile kız kardeşine tecavüz etmekle tehdit ettiğini söyleyerek, "Alkolüydü. Oğlum Dağlar uyandı yanımıza geldi ona da küfür etti. ‘Aylin buraya gel’ diyerek, yatak odasından beni çağırdı. ‘Yürü lan’ dedi. Yatak odasına gittik beraber. Onun silahı bizim dolapta duruyordu. ‘Yatağa uzan’ dedi uzanmam dedim. Yatağa oturdum o da benim karşıma geçti. Karşılıklı oturduk yatakta. Yastığa sırtını koydu. Sakince konuşmaya başladım. İkna etmeye çalıştım. Ben karşısında oturup konuşarak ikna etmeye çalıştım. Bana, ‘Sen geçeceksin geç kaldın’ dedi. Hakaret etmeye devam etti" dedi.
 
Silahın Cihangir'in elinde durduğunu ardından da kendisine doğrulttuğunu belirten Işık, "Ben yalvardım, 'Yapma' dedim. Daha sonra silahı yüzüme tutup üzerime sallamaya başladı. Silah üzerinden birbirimizi iteklemeye başladık. O sırada silah patladı. Oğlum Dağlar da korktu. O’nu aldım evden çıktım. Çok korktum, sokaklarda gezdim. Arkadaşımı aradım, durumu anlattım. 'Dağlar’a sahip çıkın' dedim. Karakola gidip teslim oldum. Kendimi korudum, tahliyemi istiyorum.”  
 
MAHKEME AVUKATIN SORSUSUNA TEPKİ GÖSTERDİ
 
Cihangir Işık’ın avukatının Aysel Işık'a, “Eşini kızdıracak bir şey yaptın mı? Kocana sevgilim var dedin mi?” diye sorunca mahkeme heyeti tepki gösterdi. Aylin, “Sevgilim yoktu öyle bir şey olsaydı beni öldürürdü” diye yanıt verdi. 
 
'OĞLUM, AYLİN’İ ÇOK SEVİYORDU'
 
Daha sonra tanık Bedri Yazgülü söz aldı. Cihangir Işık’ın kendisinin kardeşi olduğunu, sık sık görüştüklerini belirterek, “Aile kurumudur, bir cinayeti işleyecek kadar bir geçimsizlik yoktu aralarında. Kurşun izi yoktur evde. Aylin bilinçli olarak Cihangir’i öldürdü. Ailesi tarafından bu karar alınmıştır” diye iddia eti.  Cihangir Işık’ın annesi Ayşe de, “Aylin Işık beni evde istemedi. Aylin’in beyanı doğru değil. Oğlum, Aylin’i çok seviyordu. Oğluma siz iyi olun diyordum. Şikayetçiyim” diye konuştu.
 
TAHLİYE YOK
 
Aysel Işık'ın avukatları keşif yapılması yönünde talepte bulundu. Mütalaasını sunan savcı da, otopsi raporunun gelmemiş olduğunu belirterek Adli Tıp Kurumu'na müzakere yazılarak bilgi istenmesi ve suç vasfının değişmemesinden dolayı Aylin Işık’ın tutukluluk halinin devam etmesini istedi.
 
Daha sonra söz alan Aylin’in avukatı Esin Yeşilırmak, “Uyurken öldürüldü deniyor. Bizim okuduğumuz tutanaklar da böyle bir tanıklık yok. İddianamede bu delile nasıl ulaşıldı? Olaydan sonra Aylin’in yürüdüğü sokaktaki mağazalardan görüntü istenmesini istiyoruz. Meşru müdafaa olayıdır bu Aylin’in tahliyesini talep ediyoruz” dedi. 
 
Aylin Işık ve avukatlarının tahliye talebini “kanıtların toplanmadığı” gerekçesiyle reddeden mahkeme heyeti, bir sonraki duruşmayı 11 Temmuz tarihine erteledi.