Failin avukatı katliamı meşrulaştırmaya çalıştı: Kan kaybından öldü

img
ŞIRNEX - Mihriban Altürk’ü katleden Metin Şengil'in avukatı Altürk'e yönelik saldırının öldürücü olmadığını, kan kaybından öldüğünü savunarak katliamı meşrulaştırmaya çalıştı. 
 
Şirnex’ın Qileban (Uludere) ilçesinde boşandığı Mihriban (Berivan) Altürk’ü katletmesi sonrası 23 Nisan'da tutuklanan Metin Şengil hakkında “boşandığı eşi kasten öldürmek”, ve “silahla kasten yaralama” suçlamalarıyla açılan davanın 2’nci duruşması Şırnak 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Sanık Şengil duruşmada hazır bulunurken, Şirnex Barosu Kadın Komisyonu, Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatları ile Altürk’ün ailesi duruşmayı takip etti.
 
ÇELİŞKİLİ BEYANLAR
 
Kimlik tespitiyle başlayan duruşmada fail Metin Şengil dinlenildi. Şengil, çelişkili beyanlarda bulunarak kendini savundu. 
 
İddia makamı maktule ve faile ait olan 3 cep telefonun incelenmesi, bir sonraki celsede tanıkların dinlenilmesi, eksik hususların giderilmesini, tutukluluk halinin devamını talep etti.
 
‘DEFALARCA ÖLÜMLE TEHDİT EDİLDİ’
 
Mütalaanın okunması ardından Altürk’ün avukatlarından Fatmanur Aksoy, failin daha önce de Altürk’e defalarca ölüm tehditlerinde bulunduğunu söyleyerek, “Evlilik süresi boyunca Mihriban şiddete maruz bırakılmıştır. Mihriban’a defalarca, ‘silaha ihtiyacım yok seni her şekilde öldürürüm’ tehditinde bulunmuştur. Mihriban’ı kendisinin iddia ettiği gibi kendisiyle kaçma gibi bir planı yoktur. Sanığın kasten öldürmek ve ayrıca kasten adam öldürme teşebbüsü ile yargılanmasını ve en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ediyoruz” dedi.
 
Ardından Şirnex Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonundan Avukat Aycan İrmez de mütalaaya katıldıklarını beyan ederek, dosyanın sürüncemede bırakılmaması için bir an önce mahkeme heyetinin karar vermesini talep etti. 
 
Aile ve Sosyal Politikalar da mütalaaya katıldıklarını belirterek, karara bağlanmasını talebinde bulundu. 
 
ÖLDÜRÜCÜ DEĞİLMİŞ!
 
Failin avukatı Fuat Turgut, Altürk’ün öldürücü nedeni olmadığı iddiasında bulunarak kan kaybından öldüğü için bilirkişi raporu ve bu raporun adli tıp raporu ile birleştirilmesini, olay yerinde tekrardan keşfin yapılmasını talep etti. 
 
Yapılan savunmalar ardından mahkeme heyeti duruşmaya 5 dakika ara verdi. Verilen ara ardından keşif talebinin reddine, telefon kayıtlarının incelenmesi ve dosya da ki eksiklerin giderilmesine karar vererek bir sonraki duruşmayı 17 Şubat’a erteledi.