Kadın Akademisi Üyesi Aras’ın dosyasına birleştirme talebi

  • kadın
  • 13:49 7 Aralık 2022
  • |
img
AMED - Geçen hafta 22 kadınla birlikte gözaltına alınan Kadın Akademisi Üyesi Figen Aras’ın “örgüt üyesi olmak” suçlamasıyla görülen dosyanın Ankara’daki dosya ile birleştirilmesi talep edildi.
 
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü bir soruşturma kapsamında geçen günlerde gözaltına alınan 22 kadın arasında bulunan ve ardından tutuklanan Kadın Akademisi Üyesi Figen Aras’ın “örgüt üyesi olmak” suçlamasıyla yargılandığı davanın duruşması görüldü.
 
Diyarbakır 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Aras, tutuklu bulunduğu 7 Ankara Sincan Cezaevi’nde Ses Görüntü ve Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılırken avukatı Ruşen Seydaoğlu ise duruşmada hazır bulundu. Duruşmada, avukat Seydaoğlu, müvekkiline yönelik suçlamaların düşünce ve ifade özgürlüğü ile örgütlenme özgürlüğü kapsamında kaldığına işaret ederek, müvekkilinin beraatını istedi.
 
İddia makamı ise Aras hakkında Ankara Cumhuriyet Savcılığının yürüttüğü soruşturmaya işaret ederek, dosyanın Ankara’da yürütülen dosya ile birleştirilmesini talep etti.
 
Mahkeme ise Ankara'daki soruşturmanın kovuşturmaya dönüp dönmeyeceğinin sonucunun beklenmesine, kovuşturmaya dönmesi taktirinde ise dosyanın birleştirilmesi talebinin değerlendirilmesine karar vererek, duruşmayı 8 Mart 2023’e erteledi.