TJA: Newroz'un ışığıyla tecridin karanlığını parçalayacağız

img

DİYARBAKIR - Newroz'a ilişkin yazılı açıklama yapan TJA, PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit ile birlikte “işgal saldırıları”nın başladığına vurgu yaparak, "Newroz’un ışığıyla tecridin karanlığını parçalayacağız" dedi. 

Özgür Kadın Hareketi (TJA) bu yıl düzenlenecek Newroz kutlamalarına ilişkin mesaj yayınladı. Newroz'un oldukça sıcak bir gündemde karşılandığına yer verilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Kadınlar ve halklar olarak bu yıl Newroz’u, Kürt halkının kazanımlarına özgürlük iradesine yönelen AKP-DAİŞ işgaline ve tüm dünyada yükselen cinsiyetçi, militarist, faşist iktidarlara ve onların politikalarına karşı direnişle karşılıyoruz. Dünyada ve Ortadoğu’da giderek derinleşen 3. Dünya Savaşı, soykırımcı ve sömürgeci saldırganlık Efrin şahsında kadınların ve halkların özgür yaşam iddiasını yok etmeye yönelirken, bu yıl Newroz görkemli direnişin alevlendiği, Efrîn’den tüm dünyaya özgürlüğün haykırışı olacaktır.
 
'Faşizm kaybedecek, özgürlük kazanacak!' şiarıyla 8 Mart alanlarından Newroz’a aktığımız bu tarihi dönemde çağın direnişiyle Efrîn’de vekâlet savaşlarının maskesi düşürüldüğü gibi, Newroz halkı olarak alanlarda da bir kez daha direnişi özgürlüğe dönüştüreceğiz. 21. yüzyılda kadının muhteşem direnişine topyekûn birleşerek saldıran militarist, işgalci, iktidarcı, dinci, cinsiyetçi, faşist, katliamcı ve talancı ittifaklara karşı kadın özgürlük mücadelesinin ittifakıyla alanlarda olacağız.
 
NEWROZ HAKİKAT HAYKIRIŞINA DÖNMÜŞTÜR
 
Newroz direniştir. Newroz halkların baharıdır. Kürt halkının bedeli ne olursa olsun ödemeyi göze alarak, Sakine’den Mazlumlara, Berivanlardan Rahşanlara tüm halklara ve insanlığa armağan ettiği özgürlük ateşidir. Newroz; Kürdistan’da ulusal birlik ruhunun adı ve demokratik ulus bilincinin gücüyle başta Kürdistan halkı olmak üzere tüm Ortadoğu halklarının özgürlük umududur. 3 bin yıl önce Kawa’nın Dehak karanlığına karşı yaktığı özgürlük ateşi; bugün Kürdistan’da işgalcilere karşı Efrin’de, Sur’da, Gever’de, Cizre’de, Şengal’de, Kerkük’te ve dünyanın tüm meydanlarında tüm dünya halklarının yüreğinde isyan ve hakikat haykırışına dönüşmüştür. Kawa’dan miras alınan bu özgürlük ve hakikat tutkusunu yıkmaya hiçbir sömürgeci ve işgalci zihniyetin gücü yetmeyecektir.
 
FAŞİZME KARŞI ALANLARA
 
Ortadoğu’da tüm halklara özgürlük ışığı olan Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan’a uygulanan tecrit ile başlayan işgal saldırılarına karşı ancak tecridi ortadan kaldırarak özgürleşeceğiz. Newroz’un ışığıyla tecridin karanlığını parçalayacağız. Biz; TJA olarak işgale, tecride, OHAL’e ve faşizme karşı halkların baharını Newroz ateşiyle büyütmek için alanlarda olacağız. Tüm kadınları, dostlarımızı ve demokrasi dinamiklerini faşizme karşı halkların baharı için alanlara çağırıyoruz."