Savcının gebeliğe rağmen ‘delil yok’ dediği olay tecavüz çıktı

  • kadın
  • 09:09 10 Ağustos 2022
  • |
img
MARDİN - N.Ç. Davası’nın hükümlüsü Şeyhdavut D.’nin oğlu Hattap D. ve kuzeni Hasan D. tarafından tecavüze uğrayan genç kadın gebe kaldı, savcılık “delil yok” dedi. DNA testinde Hattap D. çocuğun biyolojik babası çıktı.
 
Mardin’de 13 yaşındaki N.Ç.’ye tecavüz eden ve aralarında asker, memur, korucu, muhtar gibi birçok devlet görevlisinin bulunduğu 26 kişinin yargılandığı davanın hükümlüsü olan Şeyhdavut D.’nin Derik Kaymakamlığı tarafından bir etkinlikte “kanaat önderi” olarak ağırlandığı ortaya çıkmıştı. Kamuoyunda yankı uyandıran söz konusu görüntü ve haberin ardından ilçede uzun yıllardan bu yana herkes tarafından bilinen ancak konuşulmayan ve yargının delillere rağmen dokunmadığı bir başka tecavüz olayı öğrenildi. Failler ise, tecavüz sanığı Şeyhdavut D.’nin oğlu Hattap D. ve kuzeni Hasan D.
 
“Faillerin yargılanmasını istiyorum” diyerek, Mezopotamya Ajansı’na (MA) ulaşan genç kadın, 2013 yılında tecavüzüne uğradığı 2 failin cezalandırılmasını isteyerek, yaşananları anlattı.
 
TECAVÜZ VE ŞANTAJ 
 
Olay tarihinde 20 yaşında olan genç kadının anlattıklarına göre; olay Derik ilçesinde 2013 yılının Mart ayında yaşandı. Komşusu olan Z. isimli kadın tarafından misafir olarak davet edilen genç kadın, daha sonra eve gelen Z.’nin akrabaları Hattap D. ve kuzeni Hasan D. tarafından tecavüze maruz kaldı. Yaşadıklarını ilk olarak kimseye anlatamayan genç kadının görüntülerini çeken Hattap D. ve Hasan D., bu görüntüleri yayınlamakla tehdit ederek, yeniden birlikte olmak istese de kadın bunu kabul etmedi.
 
TECAVÜZ FAİLİ İLE EVLENDİRİLMEK İSTENDİ
 
Bir süre sonra ailesiyle başka bir kente (Bursa’ya) mevsimlik tarım işçisi olarak giden kadın, burada rahatsızlanınca götürüldüğü hastanede gebe olduğunu öğrendi. Bunun üzerine yaşadıklarını kız kardeşine anlattı. Bir süre sonra durumu öğrenen aile fertleri, Hattap D.’nin de babası Şeyhdavut D. ile görüşerek, genç kadının faillerden biriyle evlendirilmesini istedi. Talebin kabul edilmemesi ardından genç kadın, 2 failden de şikayetçi oldu.
 
SIĞINMA EVİNDE DOĞUM YAPTI 
 
Tarım işçisi olarak bulunduğu kentten geri dönmeyen genç kadın, İstanbul’da bir yakınının yanına taşındı. Burada da fazla duramayan genç kadın, başına bir şey gelme endişesiyle gebeliğinin 5’inci ayında İstanbul’da sığınma evine yerleşerek, burada doğum yaptı. Doğumdan sonra 6 ay kadar daha sığınma evinde kalan genç kadın, bir süre sonra başka biriyle evlendi.
 
SAVCILIK TAKİPSİZLİK VERDİ 
 
Bu sırada genç kadının suç duyurusu, Derik Cumhuriyet Savcılığı tarafından DNA örnekleri alınmadan “delil olmadığı” gerekçesiyle verilen takipsizlik kararıyla kapatıldı. Bunun üzerine genç kadın, 2014 yılında çocuğun biyolojik babasının tespit edilmesi için İstanbul’da Aile Mahkemesi’ne başvurdu. Dilekçesinde, 2 kişinin kendisini alıkoyarak, tecavüz etmesi sonucu dünyaya gelen bebeğinin DNA’sı ile şikayetçi olduğu kişilerin DNA’sının karşılaştırılmasını isteyen genç kadının başvurusu Haziran 2016 tarihinde sonuçlandı ve bebeğin biyolojik babasının Hattap D. olduğu belirlendi.
 
CEZALANDIRILMALARINI İSTİYOR
 
DNA sonucunun çıkması üzerine yeniden suç duyurusunda bulunan genç kadının henüz ifadesi dahi alınmış değil. Soruşturmanın açılmasını ve 2 failin cezalandırılmasını isteyen genç kadın, söz konusu kişilerin daha önce başka kadınlara da benzer şekilde yöneldiklerini belirterek, “O zaman bir kadın vardı. Ona da tecavüz etmek istemişlerdi ama kadın kaçmayı başarmıştı. Derik’te muhtemelen başkalarına da tecavüz ettiler ama kimse sesini edemedi. Hep inkar ediyorlar. Bu 2 kişinin yargılanmasını ve ceza verilmesini istiyorum. Onun dışında bir isteğim yok” dedi.
 
MA / Ahmet Kanbal