HDP’li kadınlardan açıklama: Sakine Kültür’ün hesabını soracağız

  • kadın
  • 16:05 17 Mayıs 2022
  • |
img
ADANA - Silopi’de Sakine Kültür’ün Özel Harekat Ocakları Şırnak İl Başkanı İbrahim Barkın tarafından katledilmesine dair açıklama yapan HDP’li kadınlar, “Hesabını soracağız” dedi. 
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye İl Kadın Meclisleri, Şırnak’ın Silopi ilçesinde Sakine Kültür’ün (40) 14 Mayıs’ta Özel Harekat Ocakları Şırnak İl Başkanı İbrahim Barkın tarafından işkenceyle katledilmesine dair açıklama yaptı. Adana Seyhan Belediyesi Kültür Merkezi önünde yapılan açıklamada, kadınlar Kültür’ün fotoğraflarını taşıyarak, zincir oluşturdu. “Jîn, jiyan, azadi” ve “Susmuyoruz, korkmuyoruz, biat etmiyoruz” sloganlarının atıldığı açıklamaya, HDP milletvekilleri Tülay Hatimoğlulları ve Fatma Kurtulan’ın yanı sıra çok sayıda kadın katıldı.
 
‘KADIN MÜLKİYET DEĞİL’ 
 
Açıklamayı yapan Hatay İl Eşbaşkanı Hülya Ateş, “Topraklarımızda, kadına yaşam hakkı tanımadığı gibi varlığını ortadan kaldırmayı temel amaç edinmiş bir erkek devletle karşı karşıyayız. Bize ölümü reva gören akıl, en son Şırnak’ta özel harekatçı tarafından Sakine Kültür’ü vahşice katletti. Düşünün öldürmekle içi soğumuyor katilin birde yakıyor.  Bugün Adana’dan Çukurovalı kadınlar olarak kadın katliamlarını ve Sakine Kültür’ün hesabını kadın mücadelesiyle soracağımızı belirtiyoruz. Tüm kadınların hesabını hukukun önünde soracağız. Kürt kadınlarının bedenine, kimliğine, doğasına, mücadelesine yönelen her türlü saldırının karşısında duracağımızı, direnerek , örgütlenerek dimdik erkek-devlet şiddetine karşı ayakta duracağız. Kürt kadınlarının bedeni ve varlığı Türk devletinin mülkiyeti değildir. Sömürgeci politikalarınız sonuçsuz kalacak ve sonuç almayacak. Unutmayın ki kadın mücadelesinin aşamadığı hiçbir durum yoktur. Kadınlar olarak erkek-devlet şiddetine, erkek egemen sisteme karşı mücadelemizi büyüteceğiz. Bizden çalınan hayatlarımızın, tüm kadınların hesabını soracağız” diye belirtti. 
 
Açıklama sloganlarla sona erdi.