KASED Mersin’de konser düzenliyor

img

MERSİN - KASED’in Mersin’de düzenleyeceği konsere katılım çağrısı yapan sanatçı Cejna Saruhan, “Kadını yok sayan anlayışa karşı dayanışma içerisinde olalım” dedi.

Kadın Kültür Sanat Edebiyat Derneği (KASED), Mersin’de 22 Ocak Cumartesi günü konser düzenleyecek. Mersin Büyükşehir Belediyesi (MBB) Kongre Merkezi’nde düzenlenecek olan konserde sanatçı Feryal Öney ve Devrim Demir de sahne alacak. Konser organizasyonunda yer alan sanatçı Cejna Saruhan, başta kadınlar olmak üzere, tüm Mersinlileri kadınların sanatta var olması için dayanışmaya çağırdı.
 
'EVE HAPSEDEN ZİHNİYETE KARŞI'
 
Toplumsal cinsiyet eşitsizliği nedeniyle kadınların sanattan uzaklaştırıldığını ifade eden Saruhan, “Birçok alanda olduğu gibi sanat alanında da zorluk çekiyoruz. Eril zihniyet bizi diğer alanlardan olduğu gibi sanat alanında da durdurmaya çalışıyor. ‘Kadınsın sanat yapma’, ‘Kadınsın biri laf söyleyecek’ gibi anlayışlar var olduğu için sürekli önümüze engeller çıkarılıyor. Kadını eve hapsetmeye çalışan eril zihniyet sanat alanında da önümüze çıkıyor. Bizler sanat içerisinde var olarak, bu anlayışı yıkmaya başladık. Bu zihniyete karşı mücadele ediyoruz ve etmeye de devam edeceğiz” dedi.
 
KONSERE ÇAĞRI
 
Sanatçı kadınlar olarak daha çok sanat alanında aktif olabilmek için mücadele ettiklerini ifade eden Saruhan, “Bu konseri yapmamızın nedeni de, kadınları daha çok görünür kılmaktır. Bu sefer konser yaparak, bunu yapıyoruz. Gelin hep birlikte kadını yok sayan anlayışa karşı dayanışma içerisinde olalım” şeklinde konuştu.