Ankara Kadın Platformu: Kadın mücadelesini susturamazsınız

  • kadın
  • 19:02 22 Şubat 2018
  • |
img

ANKARA – Ankara Kadın Platformu, Halkevleri Eş Genel Başkanı Dilşat Aktaş ve arkadaşlarının gözaltına alınmasını protesto ederek, kadın mücadelesinin susturulamayacağını belirtti. 

 
Ankara Kadın Platformu üyesi kadınlar Halkevleri Genel Başkanı Dilşat Aktaş ve üyelerinin gözaltına alınmasını Büro Emekçileri Sendikası  (BES)Ankara şube binasında yaptıkları basın açıklamasıyla protesto etti. Açıklamaya HDP milletvekilleriyle beraber çok sayıda kadın katıldı. 
 
platform üyesi Dilek Yıldız, Halkevleri Eş Genel Başkanı Dilşat Aktaş ve önceki dönem Halkevleri Kadın Sekreteri ile üyelerinin gözaltına alınmasının gerçek amacının kadınların özgürlük ve eşitlik mücadelesini bastırmak için olduğunu kaydetti. 8 Mart’a günler kala kadın özgürlük mücadelesinin devlet polis, erkek iktidarı eliyle kontrol altına alınıp, etkisiz hale gelmesinin hedeflendiğine dikkat çeken Yıldız, hukuksuz, keyfi gözaltıların sona ermesini istedi. 
 
‘KADIN MÜCADELESİNİ SUSTURAMAZSINIZ’
 
Kadınlar olarak erkek egemen sistemin zorbalığına boyun eğmeyeceklerini dile getiren Yıldız, “Sokakta, sendikalarda, işyerlerimizde her alanda mücadele etmeye devam edeceğiz. Tutuklu bulunan binden fazla kadın arkadaşımızın, tüm siyasi tutukluların ve gözaltına alınanların derhal serbest bırakılmasını istiyoruz” dedi. 
 
Kadınlar olarak özgürlük, barış demekten bir adım geri atmayacaklarını kaydeden Yıldız, açıklamayı “Yaşasın Kadın Dayanışması! Kadın Mücadelesini Susturamazsınız” diyerek sonlandırdı.