Kadınlardan tutuklu Coşkun’a destek

  • kadın
  • 15:03 19 Şubat 2018
  • |
img

MERSİN - Mersin Kadın Platformu, ameliyat ve tedavi hakkının engellenmesine karşı ölüm orucunda olan tutuklu trans kadın Diren Coşkun’a destek için 3 günlük açlık grevi eylemi başlatacaklarını belirtti. 

Mersin Kadın Platformu, tutulduğu Tekirdağ 2 Nolu F Tipi Cezaevi’nde ameliyat ve tedavi hakkının engellenmesine karşı ölüm orucuna başlayan Keskesor LGBT Oluşumu aktivisti trans kadın Diren Coşkun’a destek açıklamasında bulundu. 
 
Mersin LGBTİ binasında düzenlenen basın toplantısında Platform adına Mersin LGBTİ Yedi Renk Derneği üyesi Mihrican Zorlu Günok konuştu. Açıklama öncesi LGBTİ aktivisti Yağmur Arıcan, Coşkun’a destek olmak için önümüzdeki günlerde 3 günlük açlık grevi eylemi başlatacağını aktardı. 
 
‘ÖLÜM ORUCU ŞİDDETE CEVAP’
 
Açıklamasında toplum genelinde artan şiddete dikkat çeken Günok, “Sadece dışarıda değil trans bir bireyin hapishanede bile huzur bulabilmesi mümkün değil. Dört duvardan başka hiçbir özelliği olmayan bir hapishane koğuşunda ayrıca bir tecrit odasında bile diğer mahkûmlardan kat kat daha fazla şiddete maruz kalmaktadırlar” dedi. Diren Coşkun’un Ocak ayında başlattığı ölüm orucunun bu şiddete verilen bir cevap olduğunu kaydeden Günok, şöyle dedi: “Ameliyat ve tedavi hakkının iadesi için verdiği dilekçeleri geri çeviren hapishane yönetimi, onu bezdirmiş, tecrit koşullarında yaşadığı zorluklar, uğradığı taciz ve deneyimlediği ayrımcılık onun böyle sert bir eylem kararı almasına neden olmuştur. Diren’in talepleri taleplerimizdir.”