Emekçi Kadınlar devrimlerde rol alan kadınları konuşacak

  • kadın
  • 11:21 19 Şubat 2018
  • |
img

İSTANBUL - Emekçi Kadınlar, devrimlerde rol almış kadınları konuşmak için “Şimdi kadınların özgürlük zamanı” sempozyumunda bir araya gelecek. 

Emekçi Kadınlar (EKA), “Şimdi kadınların özgürlük zamanı” adlı sempozyumla devrimlerde rol oynamış kadınları konuşacak. 25 Şubat’ta Beyoğlu’nda bulunan Cezayir Toplantı Salonu’nda yapılacak olan sempozyuma katılım çağrısında bulunuldu. EKA’nın yaptığı duyuruda şu ifadelere yer verildi: “Bütün ölmüş kuşakların geleneği bir karabasan gibi yaşayanların beynine çöker. Ölmüş kuşakların gelenekleriyle sarılmıştır her yanımız. İsyan ederiz. Her isyanımız mücadele, mücadelemiz devrimler doğurmuştur. Ve tarihin en güzel en görkemli sahneleri kadınların devrimlerde rol aldığı andır. Hiç inmediğimiz tarih sahnesinden özgürlük tiradlarını daha yüksek haykırıyoruz. Sesimiz prangaları parçalayıp, zindan duvarlarını yıkana kadar. Bizden koparılanları geri alıp başka bir dünyayı kurana kadar.”
 
Önsöz Tv, Facebook ve Twitter adresleri üzerinden 12.00-18.00 saatleri arasında canlı olarak yayınlanacak olan sempozyumun programı şöyle:
 
* Paris Komünü’nden Bugüne Devrimler ve Kadın
 
Sibel Özbudun/Akademisyen, yazar
 
Fatma Yıldırım/ EKA
 
* Komünist Kadınlar Ekim Devriminde Nasıl Rol Oynadılar?
Clara Zetkin, Rosa Lüksemburg, Nadejda Krupskaya, Aleksandra Kollontay
 
Nurten Karahancı/EKA
 
Avukat Seher Dursun-Kolektif Çalışma Grubu
 
* Ekim Devrimi ve Sanat
 
Lütfiye Bozdağ/Akademisyen
 
Songül Yücel/ Önsöz Dergisi Genel Yayın Yönetmeni
 
* Kadın Ütopyaları Kadınlar Nasıl Bir Dünyada Yaşamak İster?
 
Berrin Taş /İnsancıl Dergisi
 
Sena Şat /Ayışığı Ekin Sanat Derneği