Özsavunmasını kullanan Akgün Sincan Cezaevi’ne gönderildi

img

ANKARA- Maruz kaldığı şiddete karşı öz savunmasını kullanarak hayatta kalan 75 yaşındaki Nimet Akgün’ün tutuklanarak Sincan Kadın Kapalı Cezaevi’ne gönderildiği öğrenildi. 

Ankara'nın Mamak ilçesine bağlı Bahçelerüstü Mahallesi’nde yaşayan 75 yaşındaki Nimet Akgün, kendisine ve engelli kızına şiddet uygulayan 80 yaşındaki Ali Akgün’ü özsavunmasını kullanarak öldürmüştü.  15 Ocak'ta gözaltına alındıktan sonra hakkında bir bilgiye erişilemeyen Akgün’ün tutuklanarak Sincan Cezaevi’ne gönderildiği öğrenildi. Komşularından edindiğimiz bilgiye göre Akgün, tutuklanarak cezaevine gönderildi, 50 yaşındaki engelli kızı ise Bolu’da bir devlet kurumuna yerleştirildi.

‘APARTMAN HER GÜN SESLERLE SALLANIYORDU’

Akgün ile aynı apartmanda oturan komşusu Ayşe Çakan, 15 yıldır Akgün’ü tanıdığını belirterek, “Apartman her gün seslerle sallanıyordu, ama evine gidip de göremedim ne yaşadıklarını bilmiyorum. Engelli kızı yüzünden kimse ile pek görüşmezdi. Akrabasının olup olmadığını bilmiyorum. Evli bir kızı vardı olaydan sonra geldi. Kadının durumu aslında iyiydi, tarlası olduğunu söylüyordu. Adam elinden paralarını alırmış, tartışmaların çoğu da bundan kaynaklanıyormuş. Bir kere yaşadığı tartışmayı anlattı. Eşinin bir çuval yiyecek alıp, köye gittiğini ve kendilerine hiçbir şey vermediğini söylüyordu. Adam geçimsizdi. Gider arabaları çizerdi, sen geçsen sana takılırdı” diye anlattı. 

’14 YILDIR HEP KAVGA SESLERİ DUYUYORDUK’

Üst kat komşusu Adeviye Çalım da Akgün’ü 14 yıldır tanıdığını belirterek, şöyle konuştu: “Engelli bir kızı vardı, devamlı sesler geliyordu. Yine olay günü saat beş gibi aynı şekilde sesler ve bağırışlar geldi. Biz sürekli yaşanıyor diyerek çok önemsemedik. Polislerin gelmesi ile beraber olayın yaşandığını öğrendik. Yaklaşık 14 yıldır hep bu sesleri duyduğumuz için bu da onlardan biridir diyerek çok önemsemedik. Bildiğim kadarıyla engelli kızını Bolu’ya götürmüşler. Anneyi Sincan Cezaevi’ne göndermişler. Oğlundan duydum. Eşi ve kızı ile hep bir bağırış içerisindeydi.”

‘OLAY GÜNÜ DE AYNI SESLERİ DUYDUK’

İsmini vermek istemeyen kapı komşusu da Akgün’ün evinden sürekli kavga sesleri ve çığlıkların geldiğini belirterek, olay günü de aynı sesleri duyduklarını söyledi ve olaydan sonra evine gelen Akgün’ün kızından Akgün’ün tutuklanarak Sincan Cezaevi’ne gönderildiğini öğrendiğini belirtti.

‘ENGELLİ KIZINA ŞİDDET UYGULARMIŞ’

Bahçelerüstü Mahallesi’nin muhtarı Seher Erdem ise Akgün’ün sürekli yanına gelip dertleştiğini  ve evli olduğu erkekten sistematik olarak şiddet gördüğünü aktardığını söyledi. Erdem, “50 yaşında bir engelli kızı vardı. Sürekli beraber gezerlerdi. Teyze sürekli bana gelerek eşinden şiddet gördüğünü,  eşinin eve bakmadığını, kendilerine para vermediğini ve kızının engelli maaşına el koyduğunu anlatıyordu. Hatta engelli kızına da şiddet uyguluyormuş” diye konuştu.