N.Ç.'yi darp eden erkek 'cinsel taciz'den yargılanacak

  • kadın
  • 14:08 15 Eylül 2020
  • |
img
İZMİR - Kendisini taciz eden erkeğe tepki gösterdiği için darp edilen N.Ç.'nin şikayetiyle açılan davanın ilk duruşmasında, fail ile ilgili suçlama “cinsel tacize” dönüştürüldü. 
 
İzmir’in Bornova ilçesinde 24 Ekim 2019 tarihinde yolda bisiklet kullandığı sırada kendisini taciz eden erkeğe tepki gösterdiği için darp edilen N.Ç.'nin şikayeti üzerine açılan davanın ilk duruşması Bayraklı'da bulunan İzmir 38. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya koronavirüs salgınına karşı alınan tedbir kararından dolayı gazeteciler alınmazken, N.Ç. ve avukatı İmge Saçmaz katıldı. Sanık İ. B. de salonda hazır bulundu. 
 
Kimlik tespitlerinin ardından başlayan duruşma, sanık İ.B.’nin savunmasıyla devam etti. "Psikolojim bozuktu, durup dururken bana saldırdı" diyerek N.Ç'yi hedef gösteren İ.B.’nin sözlerine, mahkeme hakimi, "Neden bir kadın bir neden yokken sana saldırsın" sözleriyle karşılık verdi. İ.B.’nin savunmasını gerçekçi bulmayan hakim, suçlamanın niteliğini “hakaret ve basit yaralama” suçlamasından “cinsel tacize” çevrilmesine karar verdi. 
 
Bir sonraki duruşma 6 Kasım'a ertelendi. 
 
Duruşma sonrasında görüştüğümüz N.Ç., suç niteliğinin “cinsel tacize” çevrilmesinin olumlıu olduğunu belirterek, failin hak ettiği cezayı alması gerektiğini söyledi.