Bergama Demokrasi Platformu: İstanbul Sözleşmesi yaşatır

  • kadın
  • 13:03 28 Temmuz 2020
  • |
img
İZMİR - Bergama Demokrasi Platformu, son günlerde artan kadın cinayetleri ve İstanbul Sözleşmesi’nin önemine dikkati çekerek, sözleşmenin kadınları yaşattığını yineledi. 
 
İzmir’de Bergama Demokrasi Platformu, son günlerde artan kadın cinayetleri ve İstanbul Sözleşmesi’ne ilişkin basın açıklaması yaptı. Bergama Endüstri Meslek Lisesi önünden Cumhuriyet Meydanı’na yürüyüş yaparak kadın cinayetlerini protesto etmek istedi. Yürüyüş valilik tarafından yasaklandı. Bunun üzerine kitle basın açıklamasını yürüyüşün başlayacağı Endüstri Meslek Lisesi önünde okudu.
 
Açıklama öncesi yürüyüşün yasaklanmasına tepki gösteren Bergama Demokrasi Platformu üyesi Alev Çakır, “Bu kararlar hayatın birçok kısmında uygulanmazken, iktidarın faaliyetlerinde hiç lafı edilmezken, Ayasofya’da 350 bin kişi namaz kılınca bile bahsi geçmezken, neden biz kadın cinayetlerini protesto ettiğimizde gündeme geliyor?” dedi.
 
'İSİMLER DEĞİŞİYOR HİKAYELER DEĞİŞMİYOR'
 
Kadınlar adına açıklamayı Eğitim Sen Bergama Temsilcisi Şirin Ural okudu. “Biz yasta değil isyandayız” diyen Ural, iktidarın kadınların yaşam hakkına kasteden yasal düzenlemelerde ısrar ettikçe kadınlar her gün daha vahşi yöntemlerle katledildiğini söyledi. Cezasızlık politikasından ve iktidarın kadın düşmanlığından cesaret alan failler her gün en az üç kadını katletmeye devam etiklerini hatırlatan Ural, “İsimler değişse de hikâyeler hiç değişmiyor. Siyasal iktidarın bugünlerde çekilmeyi tartıştığı İstanbul Sözleşmesi’nin gereklikleri uygulanmış olsaydı Pınar ve Pınar gibi kaybettiğimiz binlerce kız kardeşimiz bugün hayatta olacaktı. Şiddeti önlemenin en önemli yolu önleyici politikaları hayata geçirmektir. İstanbul Sözleşmesi yaşatır” diye belirtti.