Abdullah Cömert mezarı başında anıldı

img

HATAY - Antakya'da Gezi direnişi sırasında yaşamını yitiren Abdullah Cömert mezarı başında anıldı.

Antakya Emek ve Demokrasi Güçleri, Hatay'ın Antakya ilçesinde Gezi direnişi sırasında yaşamını yitiren Abdullah Cömert'i mezarı başında yapılan etkinlikle andı. Cömert'in Armutlu Gültepe Mezarlığı'ndaki kabri başında yapılan anmaya, Cömert'in ağabeyi Adnan Cömert ve avukatı, Gezi direnişinde yaşamını yitiren Ahmet Atakan'ın annesi Emsal Atakan ile Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz  katıldı. Saygı duruşuyla başlayan anmada, mezara karanfiller konuldu. Antakya Emek ve Demokrasi Güçleri adına  DİSK Genel-İş Hatay Şube Başkanı Yusuf Berkyürek kısa bir konuşma yaptı.

'MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK'

Cömert'in gözleri önünde katledildiğini belirten Berkyürek, mücadelesinin sonsuza kadar yaşayacağını söyledi. Cömert'in ağabeyi Adnan Cömert, kardeşinin mücadelesinin yürütücüsü olacaklarını dile getirdi. Cömert'in ailesinin avukatı Abdullah Cömert de, Cömert'in 36 metreden gaz bombası kapsülünün arkasına isabet etmesiyle yaşamını yitirdiğini anımsattı. Can, ülkeye insan hakları ve demokrasi gelene kadar mücadeleye devam edeceklerini yineledi. Atakan'ın annesi Emsal Atakan ise, "Halen katiller dışarıda gezerken içimiz kan ağlıyor. Şimdiki iktidara sesleniyorum: Adalet elbet size de lazım olacak. Biz adalet talebimizden asla vazgeçmeyeceğiz. Çünkü biz haklıyız. Gezi onurdur. Gezi hiçbir zaman bu halkın istediği talepleridir. Biz mücadelemize devam edeceğiz. Faşizme karşı omuz omuza" şeklinde konuştu.

Son olarak konuşan Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz, gün geçtikçe acılarının daha çok kanadığını belirterek, mücadelelerine devam edeceklerini vurguladı.